Regeringen vil indføre coronapas igen

Regeringen vil indføre coronapas igen Regeringen vil have coronapasset indført igen. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Coronavirus skal igen være en samfundskritisk sygdom, siger statsminister Mette Frederiksen (S). Det vil regeringen foreslå i Epidemiudvalget i morgen. Det sker, efter at Epidemikommissionen har anbefalet det, siger hun på pressemødet.

Du skal nok vænne dig til at vise din mobiltelefon, hvis du skal til et arrangement eller på restaurant.

For udover at ophøje status på coronavirus til samfundskritisk, så vil regeringen også genindføre coronapasset.

Regeringen anbefaler at indføre et coronapas på en række udvalgte steder som indendørs serveringssteder og natklubber, siger Mette Frederiksen på mandagens pressemøde.

Coronapasset anbefales at blive indført på steder, hvor der er over 200 personer indendørs eller 2000 udendørs og skal vises i biografer, betalende tilskuere til idræt, koncerter, gudstjenester, folkeoplysningen herunder aftenskoler, akvarier, forlystelsesparker, dyrskuer, messer, ogf der bliver krav om coronpas for besøgende på botilbud, plejehjem, fængsler, sygehuse. 

Mette Frederiksen: Flere skal vaccineres

"
Flere skal vaccineres. Vi har en imponerende høj tilslutning, men det er ikke nok. Vi har brug for at få de sidste med," siger statsministeren på pressemødet.

"Selvom vaccinerne virker, beskytter de ikke fuldstændig mod smitte, og lige nu breder den sig fra dem, der ikke er vaccineret til dem, der er. Det kan ikke siges tydeligt nok til dem, der ikke er vaccinerede: Bliv det."

Del