Rallyteam i ny ’raket’

Holdets nye rallybil har en 2-liters motor som yder hele 270 HK.

Rallyteam i ny ’raket’
Der er ikke meget originalt Peugeot 206 tilbage på den rallybil som Lanthers Motorsport har købt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lanther Motorsport fra Kalundborg med Claus Lanther og Mogens Gotlob i rally sæderne er klar til en ny sæson i en hurtigere rallybil som er bygget lokalt.

Sidste år sikrede Claus Lanther og Mogens Gotlob sig det danske mesterskab i rally i deres klasse med den gule Suzuki Swift 1600 Kit, men nu er bilen solgt og en ny og hurtigere bil er købt.

Bilen, en Peugeot 206, er bygget lokalt af Martin Andreasen i Rørby, som kun selv har kørt få løb i bilen, og egentligt er der ikke meget originalt Peugeot tilbage. Fx er hele fortøjet på bilen fra en Audi og skivebremserne er så store, at de fylder hele fælgen ud.

Bilen er ikke magen til nogen af de andres, der findes kun den samme i hele verden som Martin i Rørby har bygget, det er en rigtig fin bil som kører helt fantastisk,” fortæller Claus Lanther.

Holdets nye rallybil har en 2-liters motor som yder hele 270 HK.

”Det bliver spændende, vi er jo regerende danmarksmestre og nu rykker vi en klasse op, men det er en rigtig god bil som trækker og styrer helt fantastisk,” siger Mogens Gotlob.

Lanther - Gotlob har deltaget i et enkelt løb, 1. afd. af Yokohama Cup som blev kørt i Hvidovre, her blev det til en 2. plads efter et svensk hold, men når først Claus Lanther har fået mere erfaring med den nye bil, så regner det lokale rallyteam med, at de kan blande sig i toppen af deres klasse.

Rallyteamets Suzuki Swift 1600 Kit er solgt til en rallykører i Ungarn.

Del