Radikal trafikordfører vil besøge både Asnæs og Røsnæs.

Læserbrev:

Radikal trafikordfører vil besøge både Asnæs og Røsnæs

Siden borgmester Martin Damm er blevet citeret for at foretrække en Kattegatforbindelse via Asnæs, så er det lokalt blevet diskuteret hæftigt, hvad der er den bedste løsning.

Det må ikke blive en kamp mellem, hvad er er den bedste løsning. Faktum er at der lige nu arbejedes på en forundersøgelse, hvor både Asnæs og Røsnæs er tilbage som mulige udgangspunkter på Sjælland. Og uanset hvad der måtte ske, så er der rigtigt meget at passe på. Begge halvøer er unike med fantastisk natur, hvor man kan se hvordan sidste istid skabte Danmark og hvor vores forfædre har efterladt i hobevis af fortidsminder.

Forskellen mellem halvøerne er blot, at der er flest mennesker på Røsnæs. Det kan være en kæmpe ulempe, men også en stor fordel. Ulempe fordi en forbindelse er en gene for de nærmeste naboer. En fordel fordi der så også er flere mennesker tæt på, som får glæde af nærheden til forbindelsen. Desuden er der flest mennesker på Røsnæs samt mange sommerhusejere der kan råbe op, sådan at de berørte på Asnæs slet ikke kan komme til øre.

I stedet for at lave en kamp, så bør vi stå sammen i Kalundborg. Vi bør afvente resultatet af den kommende analyse og se hvad den landspolitiske stemning siger. Hvis det viser sig, at det er en god ide for Danmark, så kommer forbindelsen. Og kommer forbindelsen, så vil det betyde alverden for Kalundborg, som pludselig ikke bare er Danmarks centrum på et kort, men nu også bliver det i praksis.

Hvis stemningen er for, så er jeg overbevist om at vi kommer længst ved at gå ind i positiv dialog om, hvordan vi så kan passe bedst på både Asnæs og Røsnæs i de mulige løsninger. Opskriften er simpel. Lad os få vej og jernbane mest muligt ned under jorden og havet.

I Det Radikale Venstre vil gerne passe på både Ræsnæs og Asnæs. Vi vil gøre hvad vi kan, så ingen af halvøerne flækkes. Men vi vil også være ærlige og sige, at vi ikke lokalt vil arbejde imod en forbindelse, hvis det viser sig, at det er en god ide for Danmark, for så den det også for Kalundborg.

Aktuelt har vi inviteret den nye Radikale transportordfører Rasmus Helveg Petersen til Kalundborg i foråret, hvor vi vil vise ham Røsnæs og Asnæs. På den måde ved han som beslutningstager, hvad det er vi skal passe så meget på.

Jeppe Sørensen

Radikale Venstre Kalundborg

Del