Psykinfo inviterer til snak om børn med selvmordstanker

PsykInfo sender live på Facebook, hvor man kan blive klogere på, hvordan man som forældre kan tackle hverdagen og de svære følelser, der kan vise sig, hvis ens barn har selvmordstanker eller handler på selvmordstanker.

Psykinfo inviterer til snak om børn med selvmordstanker
Torsdag den 11. januar sender PsykInfo live på Facebook omkring børn med selvmordstanker.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag den 11. januar sender PsykInfo live på Facebook, hvor man kan blive klogere på, hvordan man som forældre kan tackle hverdagen og de svære følelser, der kan vise sig, hvis ens barn har selvmordstanker eller handler på selvmordstanker.

For mange forældre kan det give stor forvirring omkring deres egen identitet, hvis deres barn får selvmordstanker eller handler på selvmordstanker. Dette gælder også, når barnet er voksent.

Forældre beskriver oplevelsen af at miste troen på at kunne hjælpe sit barn, og hvordan de har følt sig værdiløse og magtesløse. I denne livetalk kan du høre en far, der deler sine erfaringer med at finde fodfæste igen efter sit barns selvmordsforsøg.

I livetalken medvirker også en ph.d.-studerende, der bidrager med faglig viden fra sin forskning i emnet. Hun har fundet flere faktorer, der synes afgørende for, at man som forælder kan genopbygge tiltroen til sig selv og være i hverdagen med sit barn. Det ser bl.a. ud til, at forældrenes sociale netværk kan spille en særlig rolle i den proces.

Livetalken er et online arrangement, som kan ses på skærmen hjemmefra ved at klikke ind på PsykInfos Facebookside, hvor der livestreames. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende i kommentarfeltet.

Er man bekymret for nogen med selvmordstanker og har brug for hjælp lige her og nu, kan man kontakte Livslinien på tlf. 70 201 201.

Alle kan deltage. PsykInfo er live torsdag den 11. Januar kl. 19-20 på www.facebook.com/psykinfosjaelland

Del