Problemer med ulovlige knallerter - igen

Problemer med ulovlige knallerter - igen

Af Jens Nielsen

Der har i længere tid været problemer med kørsel på ulovlige knallerter i Jerslev- og Ubby-området. Tirsdag i sidste uge blev flere unge sigtet. Lørdag aften måtte politiet så igen til Ubby/ Jerslev området.

Lørdag aften kl. 19.15 bemærkede en patrulje fra den forebyggende afdeling på Kalundborg politistation under patruljering i Jerslev-området en knallert med larmende udstødning komme kørende ad Kelleklintevej.

Politiet fik standset knallerten, der blev ført af en 15-årig ung mand fra Holbæk. Han erkendte spontant, at knallerten nok kunne køre hurtigere end tilladt, så politiet fik den indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt, så der vil være bevis for den hastighed, som knallerten reelt vil kunne køre.

Den 15-åriges forældre/værge blev underrettet om den nærmere undersøgelse af knallerten, og begge vil høre nærmere fra politiet, når undersøgelsen på rullefeltet er foretaget.

Klokken 23.05 fik politiet igen anmeldelser om generende knallertkørsel i området omkring Hovedgaden i Ubby, idet fire-seks knallerter kørte rundt til ulempe for de omkringboende. Politiet lykkedes med at få standset en 14-årig dreng fra Kalundborg på en knallert, der ifølge den 14-åriges udsagn kunne måske køre op til tre gange hurtigere end de tilladte 30 km/t. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt, så dens tophastighed kan måles.

Endvidere skal politiet kigge på den 14-åriges kørsel på knallerten ud fra en mistanke om, at det kan være anden gang, at han afsløres i at køre på en ulovlig knallert.

Den 14-åriges værge er underrettet om sagen, som både han og værgen vil høre nærmere om, når de endelige sigtelser er afklarede, oplyser politiet.

Sagerne skal ses i lyset af en længerevarende indsats mod kørsel på ulovlige knallerter i Jerslev- og Ubby-området, idet politiet jævnligt får henvendelser om generende kørsel med ofte ulovlige knallerter i området.

Del