Prisvindende hotel går usikker fremtid i møde

Indehaverne ved ikke om hotellet stadig er der om et par år

Prisvindende hotel går usikker fremtid i møde Gaardhotellet i Kalundborg har modtaget sin 3. CSR pris fra Kalundborg Kommune. Men Charlotte og Eskild Junge, der ejer Gaardhotellet, ved ikke, om hotellet stadig er der om et par år.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Jobcenter Kalundborg hylder årligt lokale virksomheder, der tager et ekstra socialt ansvar, og Gaardhotellet i Kalundborg modtager nu sin 3. CSR pris fra Kalundborg Kommune. Men i virkeligheden ved Charlotte og Eskild Junge, der ejer Gaardhotellet, ikke, om hotellet stadig er der om et par år.

Det er 3. gang, at Gaardhotellet, der ligger i Kærby ved Kalundborg, vinder en CSR pris for, at tage socialt ansvar og for sin bæredygtige drift af hotellet. Fremtiden er dog meget usikker for det lille erhvervshotel i Kalundborg, da området skal omlægges til industriområde i kategori 5-7. Det betyder, at når området bliver solgt, kan Charlotte og Eskild Junge ikke længere drive deres gaardhotel, der ikke blot er et hotel, men et livsværk. Fremtiden for det hyggelige hotel er uvis, og det er hårdt.

”Jeg er meget beæret over prisen. Jeg har nogle fantastisk dygtige kolleger, og uden dem kunne vi ikke fejre 10 års jubilæum næste år. Vi har aldrig haft så travlt, som nu, og kommer ud med vores bedste resultat til dato. Den 4. længe på gården er lige færdigopført, og vi havde planer om flere nye hotellejligheder. Planerne er dog sat på stand by nu. Fremtiden er nemlig meget usikker for vores lille erhvervshotel, da området skal omlægges til industriområde i kategori 5-7,” fortæller Charlotte Junge, og fortsætter: ”Ifølge lovgivningen skal der være en afstand fra en kommende industribygning i denne kategori til vores matrikel, som er godkendt til hoteldrift, på mellem 500 meter til 1 km. Det vil sige, at vi ikke kan ligge, hvor vi gør i dag, når der melder sig en køber til det nye industriområde.”

Ønsker ikke at stå i vejen for udviklingen

Charlotte Junge fortæller, at hun ikke har lyst til at bremse udviklingen, og at hun, siden hun startede Gaardhotellet, har fulgt erhvervsudviklingen i Kalundborg med stor interesse.

”Det glæder mig meget, at vores by er i vækst, og især de sidste par år er der kommet flere store virksomheder til byen samt videregående uddannelser. At vi nu får motorvej til Kalundborg er også et kæmpe plus, og den kommer jo til at køre lige ned til Gaardhotellet, så det giver god mening af ligge den tunge industri der. Jeg håber dog meget på, at der snart kommer mere klarhed over Gaardhotellets fremtid.  Måske vi skal finde en anden matrikel til vores erhvervshotel, men det er jo ikke sådan lige at flytte. Det giver selvfølgelige en del søvnløse nætter, da Gaardhotellets fremtid er meget usikker,” slutter hun.

Forståelse for Gaardhotellets situation

Jakob Beck Jensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune fortæller, at man desværre ikke kan sige noget om, hvornår en given virksomhed skal bruge jorden, som Gaardhotellet  ligger på. Han fortæller endvidere, at han har forståelse for den skidte situation, som Charlotte og Eskild Junge, der ejer Gaardhotellet, står i. Men han håber, at der kommer en løsning, der kan fungere for alle.

”Vi ved ikke, hvor længe, der går. Vi har udsolgt af erhvervsjord, og derfor bliver området udlagt til erhvervsjord. Vi har fuld forståelse for deres situation – for at de er bekymrede. Jeg ved, at de er i et vakuum, og ikke ved, hvad der sker lige nu. Det er ikke rart. Men det første er, at kommuneplanen skal godkendes. Der er høringssvar frem til start oktober, og vi ved jo ikke, om høringssvarene giver muligheder for dem. Men vi vil da, i kommunen, gøre, hvad vi kan for at hjælpe,” siger han.

På Gaardhotellet, er der 17 værelser, mødelokale, tre gæstekøkkener, café og Charlotte og Eskild Junge har fem ansatte. Forslag til Kommuneplan 2021-2032 er i offentlig høring i 8 uger og løber frem til den 7. oktober 2021. 

Del