Prisen stiger på vand og fjernvarme

Det er en stigning på 6 procent samlet set for en husstand, der både aftager vand og varme, og afleder spildevand.

Prisen stiger på vand og fjernvarme
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning justerer priserne på flere af deres takster, det betyder bl.a. at vand og fjernvarme bliver dyrere. Prisstigningen er på omkring 1700 kr. årligt for en standard husstand 

De stadigt høje priser på strøm tvinger Kalundborg Forsyning til at justere en lang række af deres priser, det er bl.a. de mange pumper, som dagligt transporterer spildevand, vand og fjernvarme, som koster mere i drift. 

Kalundborg Forsyning har i dag offentliggjort deres takster for 2024, hvor det er blevet besluttet at justere flere priser, der ikke længere står mål med, hvad det rent faktisk koster forsyningen.

- Vi er som mange andre virksomheder blevet ramt af en forhøjet strømpris. Ja, givet, den er langt fra de svimlende højder, vi så under energikrisen, men Kalundborg Forsyning har flere hundrede pumpestationer, der enten pumper spildevand, vand eller fjernvarme rundt flere steder i kommunen og det er særligt her, vi bliver ramt af de forøget strømpriser, fortæller Hans-Martin Friis Møller direktør i Kalundborg Forsyning.

Kalundborg Forsyning har gennem en længere periode ikke opkrævet en pris tilsvarende, hvad det rent faktisk koster i drift og leverance af de forskellige forsyningsarter. Derfor er der småjusteringer over hele linjen.

Konkret betyder det at prisen på fjernvarme for et standardhus stiger med lidt over 4 procent. En stigning der stemmer nogenlunde overens med inflationen i landet. Det samme gør prisen på vand, der stiger med godt 3 procent for de kunder, der i dag får deres vand gennem Kalundborg Forsyning. Ydermere stiger håndteringen af spildevand og rens af dette med næsten 16 procent.

En sammenligning på tværs af selskaber viser at en standard husstand vil opleve en samlet stigning årligt på små 1.700 kr.  -heraf udgør fjernvarmen ca. det halve. Det er en stigning på 6 procent samlet set for en husstand, der både aftager vand og varme, og afleder spildevand.

Del