Pris til mennesker med hjerte- og husrum

"I er netop gode til at huske alle, og I giver hus- og hjerterum til alle.”

Pris til mennesker med hjerte- og husrum De frivillige i Medborgerhuset i Kalundborg fik fredag middag tildelt Kalundborg Kommunes Handicappris 2021.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag den 3. december, som også er Den Internationale Handicapdag, blev Kalundborg Kommunes Handicappris overrakt på Café Solsikken i Kalundborg. Prisen gik til en gruppe frivillige med hjerte- og husrum til sine medmennesker.

De frivillige i Medborgerhuset i Kalundborg fik fredag middag tildelt Kalundborg Kommunes Handicappris 2021. Handicaprådet under Kalundborg Kommune havde seks indstillinger til Handicapprisen 2021, men valget er faldet på de frivillige i Medborgerhuset.

Formand for Handicaprådet Gunver Jensen bød velkommen, og sagde i samme ombæring, at de frivillige hos medborgerhuset i Kalundborg gør en kæmpe indsats for sine medmennesker, og deraf er prisen meget velfortjent.

”Der har været mange forskellige gennem tiden, der har gjort sig til værdige modtagere. Så tænker I nok, at nu kan der ikke være flere, men jeg ved, at der er mange flere. For der er faktisk sjældent, at den slags mennesker gør opmærksom på sig selv. Men I skal vide, at I gør en stor forskel for jeres medmennesker. I yder en uselvisk og fantastisk indsats, og I gør, at medborgerhuset kan gøre alt det, der ellers ikke er muligt. I bliver ved, og er en stor og utrættelig hjælp,” sagde Gunver Jensen.

En pris for hjerte- og husrum

Gunver Jensen nævnte ydermere de tidligere modtagere af prisen gennem de sidste mange år. Borgmester Martin Damm (V) fik derefter æren af, at overrække prisen samt et fint litografi til de frivillige i medborgerhuset i Kalundborg. Mads Nyman Hansen modtog, på vegne af alle de frivillige i medborgerhuset, prisen.

”Det er så flot, at I har fået prisen. I kunne godt have modtaget den noget tidligere, men der er mange om buddet, og mange der har fortjent den. Nu blev det så endelig jeres tur, tillykke,” sagde Martin Damm, da han overrakte prisen.

Søren Hansen, der er lokalformand for Landsforeningen i Kalundborg sagde om litografiet, der blev overrakt sammen med prisen: ”Det er hvert år et nyt litografi, der er blevet lavet, og dette tager udgangspunkt i Forglemmigej blomsten. I medborgerhuset i Kalundborg er I netop gode til at huske alle, og I giver hus- og hjerterum til alle.”

Fakta om Kalundborg Kommunes Handicappris:

Kalundborg Kommunes Handicappris kan gives til personer, organisationer, foreninger eller enkeltpersoner, der har gjort en forskel inden for handicapområdet, som bor eller arbejder inden for kommunen. Medarbejdere i Kalundborg Kommune og medlemmer af Handicaprådet kan ikke modtage handicapprisen.

Handicapprisen 2020 blev givet til Katrine Koustrup Ludvig Olsen for hendes store arbejde i SBI LykkeLiga i Svebølle.

Del