Pressen og magten.

Læserbrev:

Pressen og magten !
Samspillet mellem pressen og det politiske niveau kender jeg fra lederjobs i stat og kommuner samt min politiske byrådsperiode. Samspillet er en gensidig afhængighed, hvor der både serviceres og er en kritisk tilgang til politikerne. Pressen er således en vigtig grundsten i demokratiet, men også indirekte en “magtfaktor”.

Forholdet mellem pressen og politikere i forbindelse med KV17 i Kalundborg kommune undrer mig imidlertid. Jeg har selv deltaget i 3 vælgermøder og set mange andre vælgermøder, hvor de forskellige politiske partier er repræsenteret og har leveret gode udsagn. I de lokale medier - både de trykte og netudgaverne - er det påfaldende, at stort set alle citater og referater er fra de nuværende byrådspolitikere og især fra “de store” partier.


Det er et vilkår, jeg både kender og accepterer, men det er mit ønske, at denne valgkamp i Kalundborg kunne medføre kritisk refleksion over denne praksis.

Det kan jo være, at nogle af de nye - uanset parti - kan bidrage til en lidt bedre kommune de næste 4 år. Hvis vi altså får chancen (og taletiden), og bliver valgt ind :-) Fortsat god valgkamp til alle.

Bedste hilsner 

Peter Joensen, Byrådskandidat, Det Konservative Folkeparti

Agnetevej 1, 4270 Høng

www.meremenneskemindrepolitiker.dk

Del