Pressemøde: Det er sikkert at stemme i morgen

”Det er alles ret at stemme i morgen, og man kan ikke blive afvist på valgstederne,” understreger Søren Brostrøm.

Pressemøde: Det er sikkert at stemme i morgen Borgmester Martin Damm, der også er næstformand for Kommunernes Landsforening, deltog på pressemødet.

Af Jens Nielsen

Alle vælgere kan trygt og sikkert gå ned til deres lokale valgsted og sætte deres kryds til kommunal- og regionalvalget i morgen. Det er budskabet fra pressemødet mandag morgen hvor boligminister Kaare Dybvad Bek, direktøren for sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, og næstformand i KL Martin Damm, deltog.

Det er mange, lange og grundige forberedelser, der ligger til grund for afholdelsen af valget til kommuner og regioner i morgen, hvor ca. 4,7 millioner stemmeberettigede er inviteret til landets 1.383 valgsteder. For at valgdagen kan forløbe så sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt som muligt, har landets 98 kommuner, sundhedsmyndighederne og Indenrigs- og Boligministeriet i fællesskab udarbejdet en stribe retningslinjer for valgstederne og anbefalinger til borgerne, der vil sikre de tryggest mulige rammer på valgdagen.

Indsatsen handler om at skabe ekstra tryghed for de borgere, der måtte være bekymrede for den aktuelle stigning i antallet af smittede med COVID-19. Det er op til den enkelte kommune at vurdere, hvilke tiltag der er nødvendige, men overordnet handler det om at sikre god afstand mellem vælgerne, masser af håndsprit og masser af frisk luft.

Der vil i løbet af i dag blive udsendt SMS-beskeder til alle borgere, der er tilmeldt NemSMS via e-Boks, som opfordrer flere vælgere til at stemme kl. 10-15, hvor der normalt vil være færrest mennesker på valgstederne.

Hvis man er smittet med COVID-19 eller er særligt sårbar, har man mulighed for at stemme efter reglerne om vognstemme. Det indebærer, at man kan stemme i en bil eller et andet sted uden for valgstedet.

Der er ingen krav om mundbind på valgstederne, og der kan heller ikke stilles krav om coronapas. 

”Det er alles ret at stemme i morgen, og man kan ikke blive afvist på valgstederne,” understreger Søren Brostrøm.

Også ansatte og valgtilforordnede kan vide sig sikre under valget i morgen. Værnemidler er sendt ud, så der er god hygiejne på valgstederne - også for personalet.

”Der er gjort en kæmpe indsats hele landet rundt. 99 paller er kommet ud med alle former for hjælpemidler; mundbind, visirer og håndsprit,” fortæller Martin Damm på det landsdækkende pressemøde, og fortsætter,

”Valgstederne er meget forskelligt indrettet rundt omkring i landet. Men fælles for alle er, at det er trygt at komme ned og afgive sin stemme.”

Del