Præst kommer ikke tilbage

Efter megen uro gennem et længere stykke tid samt besøg af arbejdstilsynet er det nu blevet bekræftet, at sognepræsten ikke kommer tilbage.

Præst kommer ikke tilbage
TV-Kalundborg har fået bekræftet, at den tidligere sognepræst ved Nyvangskirken, Birgitte Saltorp, ikke kommer tilbage. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

TV-Kalundborg har fået bekræftet, at den tidligere sognepræst ved Nyvangskirken, Birgitte Saltorp, ikke kommer tilbage til Nyvangskirken som præst.

Efter megen uro gennem et længere stykke tid samt besøg af arbejdstilsynet i forbindelse med mistanke om psykisk vold i Nyvangskirken, har Birgitte Saltorp nu valgt at søge nyt embede som stiftsvikar fra 22. november 2022. 

TV-Kalundborg har kontaktet midlertidig formand for Nyvang Sogns Menighedsråd, Jan Østergaard, der ikke kan udtale sig i en personsag, men som dog bekræfter, at Birgitte Saltorp ikke kommer tilbage til Nyvangskirken.

”Det er en personsag, som jeg ikke kan udtale mig om. Jeg kan kun bekræfte, at det er korrekt, at Birgitte Saltorp har fået ny stilling og ikke kommer tilbage til Nyvangskirken i Kalundborg,” fortæller han.

Læs også Præst fritstillet – mistanke om psykisk vold  eller Hele menighedsrådet trækker sig

Del