Positiv udmelding om kontrol af studenterkøretøjer

Juni betyder bl.a. glade studenter, der kommer rullende i studentervogne, men det betyder også kontrol af køretøjerne, da der tidligere været mange sager, hvor lovgivningen ikke bliver overholdt, når man kører med studenter.

Positiv udmelding om kontrol af studenterkøretøjer
Det går i den rigtige retning, hvad angår at overholde lovgivning, når man kører studentervogne. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Juni betyder bl.a. glade studenter, der kommer rullende i studentervogne, men det betyder samtidigt også, at politiets tungvognscentre er på vejene for, at foretage kontrol af køretøjerne, da der i de sidste par år været mange sager med vogne, der ikke har overholdt sikkerhedskravene. Men det ser nu ud til at være vendt.

I år foretog de tre tungvognscentre kontrol af i alt 99 køretøjer. Hos Tungvognscenter Øst (Midt- og Vestsjællands Politi) blev 46 køretøjer kontrolleret, og der var 11 sager, hvilket betyder, at det går i den rigtige retning hvad angår antal sager, hvor man ikke overholder loven i forhold til studenterkørsel”Det er glædeligt at se, at andelen af køretøjer med fejl og mangler er faldende. Vi har haft løbende dialog med vognmændene fordi, vi netop gerne ville se færre fejl i år. Det vil vi gerne rose branchen for, at have taget til sig. Men samtidigt opfordrer vi også til, at man ikke hviler på laurbærrene, men sørger for, at den positive udvikling fortsætter,” siger vicepolitiinspektør Henrik Fobian fra Politiets Landsdækkende Enhed for Operativ Dyrevelfærd og Tungvogn. 

De sager, som politiet har noteret, fordeler sig typisk på fejl og mangler vedr. bremserne, manglende godkendt ildsukker og ikke anvendt diagramark. I den mere kuriøse afdeling, stødte politiet også på en forbindingskasse fra 1953, hvor indholdet var så muggent, at politiet valgte at bedømme forbindingskassen, som så uegnet, at der reelt, ikke var en førstehjælpskasse med om bord. Det kunne føreren godt erkende, der blev derfor bragt en ny kasse frem til lastbilen, før kørslen med de glade studenter blev startet op.

Del