Populært foredrag med journalistpar

Populært foredrag med journalistpar

Af Jens Nielsen

De kendte journalister og forfattere Janni Pedersen og Kim Faber besøgte tirsdag aften Café Dyrehøj på Røsnæs. Der er flere foredrag på vej hen over vinteren.

Janni Pedersen og Kim Faber har til sammen været journalister på henholdsvis Nordisk Film/TV 2 og Politiken i næsten 50 år. De har dannet par i 26 år, og så har de i fællesskab skrevet krimiromanerne ’Vinterland’ (marts 2019), ’Satans Sommer’ (maj 2020) og ’Kvæler’ (august 2021).  Tirsdag aften gav de et af deres populære foredrag på Café Dyrehøj på Røsnæs.

I foredraget fortalte de om at trække deres journalistiske erfaringer og metoder med over i et skønlitterært forfatterskab, om hvordan man skruer en effektiv krimi sammen – og om hvordan man som ægtepar skaber noget så personligt, som en roman - uden at blive skilt.

”Gæsterne var meget tilfredse med foredraget, hvor de fortalte om deres bøger, deres samliv og arbejde, og så læste de også op fra bøgerne og så er det lidt sjovt, at Janni Pedersen jo nærmest var på hjemmebane på Café Dyrehøj, hun er nemlig 8. generation fra en familie på Røsnæs, og derfor var der også flere familiemedlemmer i salen,” fortæller Tinas Thrysøe, indehaver af Café Dyrehøj.

Efter foredraget var der mulighed for at købe parrets bøger som blev signeret, og det benyttede mange sig af.

Café Dyrehøj planlægger at afholde flere foredrag hen over vinteren.

Del