Populær tv-kok trak fulde huse
”Jeg synes det er vigtigt at komme ud i verden og se hvad de spiser i andre lande, man tænker måske ikke over de det, men næsten alt vi spiser kommer udefra og de fleste vil nødigt tilbage som vi levede for 50 år siden"
Af Jens Nielsen
Café Dyrehøj på Røsnæs kunne melde alt udsolgt til foredrag med tv-kok og foredragsholder Nikolaj Kirk tirsdag aften. De mange gæster kom med rundt om rigtigt mange emner.
En veloplagt Nikolaj Kirk, tv-kok og foredragsholder, lagde tirsdag aften vejen forbi Café Dyrehøj. Det samme gjorde lige knapt 100 gæster, og det var derfor en tilfreds Tina Thrysøe som kunne melde udsolgt til foredraget.
”Vi kan melde helt udsolgt, af de knapt 100 har de 73 også spist inden showet, her er faktisk gæster fra både Næstved, Skælskør og Holbæk,” fortæller Tina Thrysøe, der ejer Café Dyrehøj.
Som altid når Nikolaj Kirk er med, blev det underholdende. Han tog gæsterne med på en rejse rundt til en række af de lande, han har besøgt gennem årene for at blive klogere på mad fra andre lande.
”Jeg synes det er vigtigt at komme ud i verden og se hvad de spiser i andre lande, man tænker måske ikke over de det, men næsten alt vi spiser kommer udefra og de fleste vil nødigt tilbage som vi levede for 50 år siden, i dag har vi pasta, ris og da jeg var dreng, kunne man kun købe en ananas på dåse og noget som sushi er nærmest blevet en nationalret,” fortæller Nikolaj Kirk.
I Sydsudan findes en stamme som laver en grød. Nikolaj Kirk fortalte om forskellen på den grød og så en gourmetmiddag på en fin restaurant.
”Hvad er bedst, grøden eller er det den restaurant hvor man køber nogle af varerne færdige og bruger rigtigt meget tid på at pynte. I Sydsudan bruger man rigtigt meget tid på at lave maden men ingen tid på at anrette, man spiser bare,” fortæller tv-kokken.