Populær BEVÆG Festival aflyses

BEVÆG Festival 2024 er blevet aflyst, da der mangler ressourcer til at planlægge dagen.

Populær BEVÆG Festival aflyses
BEVÆG Festival er en Sundhed- og Idrætsfestival, der siden 2018 er blevet afholdt en gang om året i Kalundborg Kommune på den første lørdag i september. Her formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Hans Munk (R), der byder velkommen. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag havde Kultur- og Fritidsudvalget udvalgsmøde, hvor de bl.a. besluttede at følge Ældre- og Sundhedsudvalgets beslutning om at aflyse BEVÆG Festival 2024, da der mangler ressourcer til at planlægge dagen. De bemærkede dog, at det er utilfredsstillende at aflyse BEVÆG Festivalen, idet foreninger gør en stor indsats og har behov for al den eksponering, som de kan få.

BEVÆG Festival er en Sundhed- og Idrætsfestival, der siden 2018 er blevet afholdt en gang om året i Kalundborg Kommune på den første lørdag i september på nær under COVID-19 epidemien. På grund af ressourceudfordringer og nylige ændringer i personaleressourcer har administrationen indstillet, at BEVÆG Festival i 2024 og 2025 aflyses, og at der frem mod 2026 arbejdes på en ny model for afholdelse af festivalen i samarbejde med lokale aktører.

Ærgerlig over aflysning

Formand for Kultur- og Fritid, Hans Munk (R) er ærgerlig over, at man er nødt til at aflyse BEVÆG Festivalen, fordi myndighederne ressourcemæssigt har en besparelse.

”Vi er ærgerlige over, at foreningslivet ikke kommer til at præsentere sig i år ved BEVÆG Festivalen, fordi der skal spares penge. Det har været en succes de andre år, og sidste år udbyggede vi jo faktisk til et større område i Kalundborg, da vi afholdt festivalen,” fortæller han, og fortsætter: ”Men er der ikke ressourcer til det, nytter det jo ikke noget.”

Jane Hald Christiansen, der er kulturchef i Kalundborg Kommune fortæller, at selv om foreningerne bidrager rigtig meget, er der stadig meget forberedende arbejde for kommunen.

”Foreningerne gør et stort stykke arbejde, men alt det forberedende arbejde er kommunens ansvar, ligesom logistikken. Men vi har haft et rigtig godt samarbejde med foreningerne, og jeg tænker, at vi kommer stærkt tilbage,” siger hun.

BEVÆG Festivalen sætter fokus på det brede sundhedsbegreb, hvor sundhed handler om både fysisk, psykisk og socialt velbefindende. Festivalen afvikles i samarbejde mellem Kultur og Fritid og Sundhed og Myndighed samt med byens foreninger.

Arbejder for afholdelse af BEVÆG Festival 2025

Kultur og Fritid vil sammen med Sundhed og Myndighed og lokale aktører, herunder bl.a. Frivilligrådet, gå i dialog om en ny model for afvikling af en BEVÆG Festival i Kalundborg, hvor samspillet med civilsamfundet og erhvervslivet styrkes, og hvor der sættes nyt fokus på, hvordan bidrag fra aktører i lokalsamfundet kan gavne og skabe kvalitet og værdi for borgerne i kommunen. Beslutningen om afholdelse af Bevæg Sundhed- og Idrætsfestival 2025 træffes således på et senere tidspunkt.

”Vi vil, i Kultur- og Fritidsudvalget, arbejde for, at vi kan komme tilbage i 2025, og jeg ved, at Ældre- og Sundhedsudvalget også vil arbejde med den mulighed,” siger Hans Munk.

Opfordres til at deltage andre steder

Foreningerne opfordres i mellemtiden til at deltage på Folkemødet i Høng og andre arrangementer i kommunen, hvor de kan komme i dialog med byernes borgere og skabe kontakter og netværk på tværs af foreninger i lokalsamfundene.

Læs også: Aftale underskrevet: 4000 borgere skal bevæge sig mere

Del