Politikerne mødte udsatte borgere

Udsattedagen er en dag, hvor udsatte borgere får mulighed for at komme i dialog med politikere fra kommunalbestyrelsen, og fortælle dem lidt om, hvordan de mener, at man bedst hjælper udsatte borgere.

Politikerne mødte udsatte borgere
Her er det formand for socialudvalget Gitte Johansen (V) og kommunalbestyrelsesmedlem Jesper Wienmann Hansen (C) i snak med en række borgere til udsattedagen i Medborgerhuset. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Medborgerhuset dannede mandag rammen for den årlige ’udsattedag’, hvor politikere og embedsfolk møder udsatte borgerne til dialog, god mad og underholdning.

Udsattedagen er en dag, hvor udsatte borgere får mulighed for at komme i dialog med politikere fra kommunalbestyrelsen, og fortælle dem lidt om, hvordan de mener, at man bedst hjælper udsatte borgere ligeledes, hvad der er vigtigt at have fokus på som kommune i forhold til den gruppe borgere, der jo netop rummer mange forskellige mennesker med forskellige problemer.

Mandag formiddag blev det store telt i gården ved Medborgerhuset lige så stille fyldt med borgere, politikere og medarbejdere til den årlige udsattedag, hvor der blev budt på kaffe, hjemmebagt kage og lagkage.

”For år tilbage var der nogen som ville lave et udsatteråd, men politikerne i Kalundborg Kommune ville egentligt hellere snakke med de udsatte for at høre hvad de har på hjertet og det satte rammen for udsattedagen hvor vi politikere snakker med jer om løst og fast og det kan der komme noget godt ud af og en række af nye ideer,” sagde borgmester Martin Damm (V) i sin velkomsttale.

Formand for socialudvalget, Gitte Johansen (V), fortalte hvad udvalget har arbejdet med det sidste år inden dialogen begyndte ved bordene.

”I plejer at være rigtigt gode til at give os opmærksomhedspunkter med hjem så i skal bare give den gas, der sidder politikere ved alle bordene, vi tager jeres ønsker og ideer med og vi samler op,” sagde Gitte Johansen bl.a. i sin tale

Marianne Madsen og hendes team i Medborgerhuset sørgede for en flot buffet til middag og dagen sluttede med musikalsk underholdning.

Den første Udsattedag i Kalundborg Kommune blev afholdt i 2015.

Del