Politiker-støtte til turismen

Kalundborg Turistforening har sendt seks spørgsmål til de politiske partier, der opstiller kandidater til kommunalvalget

Politiker-støtte til turismen
Formand for Kalundborg Turistforening Hans-Henrik Nielsen, her fanget ved et tidligere arrangement. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Uanset sammensætningen af Kalundborgs nye kommunalbestyrelse efter valget vil alle medlemmer være positive, når det gælder turisme.

Formand for Kalundborg Turistforening Hans-Henrik Nielsen er en glad mand.

Han kan nemlig konstatere, at uanset hvilken sammensætning Kalundborg Kommunalbestyrelse får efter valget, vil alle være med til at bane vejen for en god udvikling af turismen.

Det fremgår af de svar, de politiske partier har givet på spørgsmål, stillet af turistforeningen.

Under overskriften: Vil I være med til at udvikle turismen? har Kalundborg Turistforening sendt seks spørgsmål til de politiske partier, der opstiller kandidater til kommunalvalget den 16. november.

Alle partier med undtagelse af Demokratisk Fællesliste har svaret på de seks spørgsmål.

Kend Kalundborg

Spørgsmålene drejer sig blandt andet om vedligeholdelse af Kalundborgs seværdigheder og turistattraktioner, om brug af skilte og QR-koder med turistinformationer på for eksempel bygninger og om at sikre udbredelsen af kendskabet til Kalundborg og til landskendte personer med relation til Kalundborg som for eksempel Esbern Snare, J. Th. Lundbye, Sigrid Undset og Elise Sørensen. Der er også spørgsmål om, hvad partierne synes om at gøre indfaldsvejene til Kalundborg mere imødekommende over for byens gæster og om kommunens holdning til frivillige foreninger.

Her lyder spørgsmålet, om kommunen vil arbejde aktivt for medskabende aktiviteter sammen med de frivillige foreninger. Spørgsmålet er blandt andet begrundet i, at kommunen har afvist at arrangere fællesskabende aktiviteter, for eksempel vise EM-fodbold på storskærmen i Havneparken. I stedet var meldingen fra kommunen, at det er de frivillige foreninger, der skal arrangere og betale sådanne arrangementer.

Aktuelle emner

Turistforeningens formand gør opmærksom på, at spørgsmålene dækker nogle af de emner, som er blevet diskuteret de seneste år, og han konstaterer med tilfredshed:

”Alle de politiske partier svarer, at de vil arbejde positivt på at gøre forholdene bedre. Det gælder for alle de forhold, der er opridset i de stillede spørgsmål”.

Hans-Henrik Nielsen ved godt, at det selvfølgelig er et spørgsmål om økonomi, om alt kan blive bedre her og nu, men han er glad for de positive tilbagemeldinger. I turistforeningen glæder de sig til at samarbejde om de forhold, politikerne er blevet spurgt om.

Del