Politiet: Intet strafbart af nogen art

Politiet: Intet strafbart af nogen art Politiet venter nu på resultatet af de blodspor, som var på den store rude, der var smadret på Kalundborg Gymnasium for at se, om det tilhører den 19-årige. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Politiet er nu kommet et skridt nærmere en opklaring om en eventuel sædelighedsforbrydelse på græsarealet bag Kalundborg Gymnasium natten til den 12. januar i forbindelse med, at de har afhørt den 19-årig kvinde.

Midt- og Vestsjællands Politi var massivt til stede den 12. januar ved Kalundborg Gymnasium, hvor de havde afspærret et stort område, som blev undersøgt af politiets hunde.

En stor rude til gymnasiet var blevet smadret, og på græsset lå et par bukser. Det blev sat i forbindelse med en 19-årig kvinde, som politiet havde mødt om natten i Kordilgade uden bukser på og med blod fra den ene hånd og i ansigtet.

Kvinden, som var meget beruset, mente hun var blevet udsat for en sædelighedsforbrydelse, og hun er derfor blevet undersøgt på Center for Seksuelle Overgreb.

”Når et offer nævner muligheden for en eventuel sædelighedsforbrydelse, tager vi det meget alvorligt, og undersøger både personen og gerningsstedet for eventuelle spor. Den her sag er blevet forsinket, fordi den 19-årige kvinde gerne ville have en bistandsadvokat til stede ved afhøringen, og derfor er afhøringen først gennemført i sidste uge. Essensen af den afhøring er, at vi ikke har noget grundlag for at tro, at hun har været udsat for nogen som helst former for kriminalitet, hverken vold, overfald eller sædelighedsforbrydelse,” siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

”Hun fortæller selv, hun har været påvirket, og havde forladt en adresse i indre by i Kalundborg, hvor politiet var kaldt ud tidligere på aftenen, og der havde kontakt med kvinden. Vi får så yderligere kontakt med hende i løbet af natten, hvor hun går rundt uden bukser på, men tekniske spor og vidneforklaringer gør, at vi kan fastlægge hendes færden."

Politiet venter nu på resultatet af de blodspor, som var på den store rude, der var smadret på Kalundborg Gymnasium for at se, om det tilhører den 19-årige, og skulle det være tilfældet, kan hun muligvis se frem til en sigtelse for hærværk.

”Så den korte version, vi har ingen former for indikationer om, at der er foregået noget strafbart af nogen som helst art, så en påvirket kvinde har tumlet rundt og lavet nogle mærkelige ting,” slutter Martin Bjerregaard.

Politiet undersøger muligt overfald/overgreb på ung kvinde

Del