Politiet har sat flere overvågningskameraer op

De nye overvågningskameraer er i Kalundborg opsat i området ved Klosterparkvej. 

Politiet har sat flere overvågningskameraer op
De områder, hvor der er opsat overvågningskameraer, er tydeligt skiltede, således at man kan se, hvornår man færdes i et overvåget område, her er det i Kordilgade i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Politiet får bedre muligheder for forebyggelse og efterforskning af kriminalitet efter opsætning af flere overvågningskameraer i både Holbæk og Kalundborg.

Midt- og Vestsjællands Politi har nu fået opsat yderligere overvågningskameraer i både Holbæk og Kalundborg som led i udmøntningen af den sidste del af regeringsudspillet fra oktober 2019, hvor et af initiativerne var, at politiet skulle styrke brugen af TV-overvågning, det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

De nye overvågningskameraer er i Kalundborg opsat i området ved Klosterparkvej.

Kameraerne er opsat med det formål at øge trygheden og sikkerheden for borgere, der færdes i det offentlige rum. Politiet får med de opsatte kameraer en bedre mulighed for at forebygge og efterforske kriminalitet.

Efterforskerne hos Midt- og Vestsjællands Politi er glade for at kunne tilgå overvågningsmateriale i sager om f.eks. personfarlig kriminalitet.- Optagelser fra overvågningskameraer er et glimrende værktøj i efterforskningen af alvorlig kriminalitet, idet politiet lettere kan danne sig over et overblik over et hændelsesforløb og de personer, som er involveret, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Allerede i 2018 blev i Kordilgade i Kalundborg opsat overvågningskameraer til TV-overvågning af frit tilgængelige områder. Midt- og Vestsjællands Politi valgte dengang at fokusere på at øge trygheden i nattelivet, da kameraerne skulle placeres.

- Optagelser fra overvågningskameraerne bruges kun, når der er behov for det. Men vores erfaringer siden opsætningen af de første kameraer i 2018 har været gode, både når det gælder om at skabe tryghed og om at opklare kriminalitet, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen.

De områder, hvor der er opsat overvågningskameraer, er tydeligt skiltede, således at man kan se, hvornår man færdes i et overvåget område, oplyser politiet

Del