Planlagt fabrik bliver ikke til noget

Fabrikken skulle bygges på 72.000 kvadratmeter industrijord, som virksomheden har købt i det nye erhvervsområde i Kalundborg Øst.

Planlagt fabrik bliver ikke til noget
Det var meningen, at israelske Remilk skulle have taget første spadestik til en fabrik i Kalundborg i december sidste år, men israelske Remilk har netop besluttet at lukke ned for Remilk i Danmark - og dermed bliver fabrikken i Kalundborg ikke til noget.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ifølge planen skulle israelske Remilk være godt i gang med at bygge fabrik i Kalundborg, men det kommer ikke til at ske. Remilk har besluttet at lukke ned for Remilk i Danmark, og dermed bliver fabrikken i Kalundborg ikke bygget, som planlagt.

Det var meningen, at israelske Remilk skulle have taget første spadestik til en fabrik i Kalundborg i december sidste år, men israelske Remilk har netop besluttet at lukke ned for Remilk i Danmark, hvilket betyder, at fabrikken i Kalundborg ikke bliver til noget.

”Remilk’s mission er at lave mælkeprotein med henblik på at fremstille miljøvenlige mejeriprodukter. Der har vist sig en mulighed for at købe kapacitet på et anlæg på en anden lokation i Europa, som gør det muligt at møde både det nuværende og den nære fremtids markedsbehov. Derfor er det ikke attraktivt også at bygge en fabrik samtidig, og Remilk har derfor valgt at udskyde projektet i Kalundborg. Det har den umiddelbare konsekvens, at vi, der er ansat i Danmark, stopper,” fortæller Troels Felding, der skulle være sitechef for Remilks kommende fabrik i Kalundborg.

Troels Felding fortæller dog, at den beslutning, der er truffet nu, ikke betyder, at Remilk udelukker, at de vender tilbage til Danmark på et tidspunkt, når behovet er der. 

Det er stadig en del af firmaets strategi at få egen facilitet, men der er mange penge bundet op i netop det, så timingen skal være rigtig,” siger han.

Planen var verdens største præcisions-fermenteringsanlæg

Planen var at bygge verdens største præcisions-fermenteringsanlæg i et banebrydende og bæredygtigt industrielt økosystem, som Remilk ville bruge til en omfattende produktion af mælkelignende, ikke-animalsk protein, i Kalundborg.

Remilk fabrikken skulle bygges på 72.000 kvadratmeter industrijord, som virksomheden har købt i det nye erhvervsområde i Kalundborg Øst. Remilk er lige nu i dialog med Kalundborg Kommune om, hvad der skal ske med grunden.

Ny international virksomhed til Kalundborg

Del