Planer om at forlænge Ny Vesthavn med 150 meter

Kalundborg Havn har indsendt tre ansøgninger til Trafikstyrelsens Havnepulje 2022 i forbindelse med forestående projekter som havnen planlægger at gå i gang med snarest.

Planer om at forlænge Ny Vesthavn med 150 meter
Kalundborg Havn har planer om at forlænge de 500 meter på Ny Vesthavn med 150 meter så der kan anløbe både et af verdens største krydstogtskibe og et containerskib samtidig. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Havn har ansøgt Trafikstyrelsens Havnepulje 2022 om støtte til tre forskellige projekter. Det ene projekt er en forlængelse af kajen på Ny Vesthavn med 150 meter.

Kalundborg Havn har indsendt tre ansøgninger til Trafikstyrelsens Havnepulje 2022 i forbindelse med forestående projekter som havnen planlægger at gå i gang med snarest.

Det største af projekterne er en forlængelse af Ny Vesthavn med 150 meter i en bredde på 15 meter.

”Vi risikerer at miste kunder fordi vores succes har indhentet os på Ny Vesthavn. Vi har måtte flytte et containerskib midlertidigt mens vi tog et af verdens største krydstogtskibe ind som er 340 meter langt på den 500 meter lange kaj. Derfor har vi lavet en ansøgning på, at vi forlænger Ny Vesthavns kaj 150 meter, ikke med hele baglandet men i en 15 meters bredde. På den måde kan vi have både de store krydstogtskibe og et containerskib ved kaj samtidig,” fortæller havnedirektør Bent Rasmussen.

Udvidelsen af Ny Vesthavn er beregnet til at koste 62,5 mio. kr. og Kalundborg Havn har ansøgt om en støtte på 50% fra Trafikstyrelsens Havnepulje 2022.

Elektrificering af havnekraner og landstrøm i Østhavnen

De to andre projekter som Kalundborg Havn har ansøgt Trafikstyrelsens Havnepulje 2022 om, er ombygning af to af havnens Gottwald-kraner fra dieseldrift til eldrift. De to kraner servicerer bl.a. anløb af containerskibe til AMP Terminals containerterminal i Kalundborg Havn.

Det tredje projekt som der er ansøgt om, går ud på at etablere et landstrømsanlæg i Kalundborg Havns Østhavn til de skibe, som ligger der i længere tid ad gangen.

Trafikstyrelsens Havnepulje 2022 er på i alt 50 mio. kr. og der er ansøgt om 26 projekter, heraf altså tre fra Kalundborg Havn.

Del