Pinsens kunstdage er skudt i gang

Kunst i pinsen foregår i Roskilde, Ringsted, Lejre, Holbæk, Kalundborg, Slagelse og Sorø kommuner. Alle udstillingssteder har åbent fra 11-17 fra den 4. til den 6. juni.

Pinsens kunstdage er skudt i gang Billedkunstner Kristian Christensen fra Atelier Munkesø i Munkesøgade i Kalundborg havde rigitgt mange besøg lørdag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I mange år er kunst og pinse gået hånd i hånd i det Midt- og Vestsjællandske. Her byder kunstnere og kunsthåndværkere kunstinteresserede fra nær og fjern indenfor i værksteder, gallerier og udstillingssteder under Kunstdage i pinsen. Og sådan er det heldigvis også i år.

Kunstdage i pinsen løber lige nu af stablen flere steder i det midt- og vestsjællandske kulturlandskab. I Kalundborg Kommune er der tilmeldt 31 kunstnere/udstillingssteder, der både tæller nye som gamle kendinge og flere forskellige udtryksformer fra keramik, maleri, granitskulpturer, trædrejning og smykkekunst.

Hos Michael Reinhardt, der bor mellem Havnsø og Eskebjerg Lyng er dørene åbnet for sin egen kunst i Pinsen. I år er udstillingen udvidet med billedkunst af partneren Brit Caroline Pallesen.

Der bydes indenfor i såvel atelier som i husmandsstedets lille galleri, og tilsammen med udstillinger hos andre kunstnere i området, er der go’ grund til et besøg i Havnsø.

”Starten var lidt stille, men her i løbet af eftermiddagen er der flere som har kigget ind,” fortæller Michael Reinhardt.

Meldingen er lidt den samme hos Grete Rostock på Eskebjergvej i Eskebjerg.

”Lørdagen er altid lidt stille, men søndag og mandag plejer der at komme mange mennesker,” fortæller Grete Rostock, der udstiller sine billeder både ude og inde.

I dag søndag bydes der også på musik i haven fra kl. ca. 13 med Symb husorkestret og man er velkommen til at tage sin madpakke med og nyde i haven.

Grete Rostock udstiller i øvrigt fra d. 9. juli i Galleri Satterup i Havnsø sammen med keramiker Dorthe Thiemke.

En stille start har det derimod ikke været hos billedkunstner Kristian Christensen fra Atelier Munkesø i Munkesøgade i Kalundborg.

”Her har været rigtigt mange forbi, vores nabo Bispegården har været søde at sige til deres gæster, at de også skal besøge mig, og det er der heldigvis mange som har gjort,” fortæller Kristian Christensen, som maler i tre hovedområder, det fortællende billede, landskabet og det abstrakte billede.

Atelier Munkesø er indrettet i det flot restaurerede baghus til den ejendom som Kristian Christensen købte i 2021.

Kunst i pinsen foregår i Roskilde, Ringsted, Lejre, Holbæk, Kalundborg, Slagelse og Sorø kommuner. Alle udstillingssteder har åbent fra 11-17 fra den 4. til den 6. juni.

På hjemmesiden www.kunstipinsen.dk og app ‘en kunstipinsen kan du som gæst planlægge din rute hjemmefra eller undervejs.

Del