Personalet forsøgte at tilbageholde voldelige butikstyve

Anklagemyndigheden vil i løbet af fredagen fremstille de to mænd i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med påstand om varetægtsfængsling.

Personalet forsøgte at tilbageholde voldelige butikstyve

Af Jens Nielsen

To mænd fra Georgien vil blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med påstand om varetægtsfængsling efter en sag der omhandler røveri og vold i forbindelse med tyveri i et supermarked.

Torsdag sidst på eftermiddagen fik politiet en anmeldelse fra et supermarked i Elmegade i Kalundborg om, at to mænd, der kunne mistænkes for et butikstyveri, havde været voldelig over for især en mandlig butikskontrollant, da mændene forsøgte at flygte fra stedet.

De to mænd blev forsøgt tilbageholdt, hvorfor politiet rykkede ud til supermarkedet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

En mandlig butikskontrollant havde bemærket, at de to mænd havde lagt tre flasker gin til en samlet værdi af ca. 500 kr. ned i en taske. Herefter forlod de stedet uden at betale, så butikskontrollanten henvendte sig til mændene, der blev tilbageholdt med hjælp fra personalet.

Inden politiets ankomst lykkedes det de to mænd at flygte fra supermarkedet, men det lykkedes kort efter at få fat i den ene, som af den anden mistænkte blev forsøgt befriet ved at slå butikskontrollanten i hovedet.

Den anden mistænkte tog herefter flugten, men blev fundet ved togstationen i Kalundborg, hvor butikskontrollanten igen forsøgte at tilbageholde ham. Den mistænkte slog igen butikskontrollanten flere gange, så forbipasserende kom butikskontrollanten til undsætning og fik slået alarm til politiet.

Politiet fik identificeret de to tilbageholdte som to mænd på 42 og 54 år fra Georgien, der blev anholdt og bragt til politistationen i Roskilde til afhøring med assistance fra en tolk til sager, der omhandler røveri og vold.

Anklagemyndigheden vil i løbet af fredagen fremstille de to mænd i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med påstand om varetægtsfængsling.

Del