Penge til velfærd

Penge til velfærd

Læserbrev: Penge til velfærd

Kommunernes Landsforening og regeringen har aftalt kommunernes økonomi for 2025. Der er 3,4 milliarder kr. til lokal velfærd, det svarer ca. til 30 millioner kr. i Kalundborg regi.

Pengene er til service for eksempel børn, unge, ældre, folkeskoler, ældrepleje og dagtilbud i 2025. Martin Damm udtaler: ”Vi står med en historisk aftale, der giver kommunerne nogle muligheder, som vi ikke har haft i en lang årrække. Velfærden står ved en skillevej, og vi har nu valgt det spor, hvor vi kan begynde at styrke og udvikle velfærden.” Med så store ord, må der være penge til de velfærdshuller vi har i Kalundborg kommune.

Folkeskoler i tilsyn og udsatte børn blandt andet. Vi har ca. 270 unge mellem 15 og 29 år, der hverken er i arbejde eller uddannelse. Med hensyn til anlægsområdet, så får kommunerne samlet mulighed for at bygge nyt og renovere for 20,3 milliarder kr. i 2025. Kommunens bygninger trænger voldsomt til renovering og istandsættelse grundet manglende vedligeholdelse.

Forud for aftalen fandt Finansminister Nicolai Wammen pludselig 11 hovsa milliarder kr. i det såkaldte råderum, så egentlig er det lidt fedtet, at der kun kunne afsættes 3,4 milliarder kr. til service i landets kommuner.

Niels Erik Danielsen
Kommunalbestyrelsesmedlem, Enhedslisten

Del