Penge til tre spændende projekter

22-årig iværksætter har fået tilskud til sit projekt med at fremstille bæredygtige gourmetsvampe

Penge til tre spændende projekter
Amfi Vestsjælland får 300.000 kr. i støtte til at videreudvikle området ved ’Surfsøen’ i den gamle grusgrav i Bregninge. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen 

Tre projekter i Kalundborg Kommune har fået støtte fra LAG-midler for knapt en million kr. 22-årig iværksætter fra Svebølle er blandt de udvalgte.

Tre projekter i Kalundborg Kommune løb med flest LAG-midler, da bestyrelsen valgte at indstille ni af de i alt 21 modtagne projekter i årets 1. ansøgningsrunde. I alt blev der indstillet for knap 2,1 mio. kr. Dermed er der 2,0 mio. kr. tilbage i kassen til næste ansøgningsrunde, der har frist 16. august kl. 15.00. 

Bjergsted og omegn blev topscorer med to indstillede projekter – begge inden for det almennyttige område, da LAG Nordvestsjælland indstillede projekter til årets første støttemidler. Amfi Vestsjælland får 300.000 kr. i støtte til at videreudvikle området ved ’Surfsøen’ i den gamle grusgrav i Bregninge med en multifunktionel badebro og et fælles opholdsområde samtidigt med, at der søges om midler til flere elementer i fremtiden.

Huset Askman i Bjergsted får støtte til at omdanne en testamenteret bygning til landsbyens nye fællesskabshus med mange anvendelsesmuligheder. Her er der også støttet med 300.000 kr. mens der er knapt 200.000 kr. til den 22-årige iværksætter Joachim Lond Christensen som fremstiller bæredygtige gourmetsvampe fra firmaet Shroomy.

”I Svebølle støtter vi en ung iværksætter, så han kan forarbejde og formidle de gourmetsvampe, han er startet med at producere i en nedlagt lampefabrik. Dermed er der lidt et gennemgående tema i mange af de støttede projekter: Nemlig hvordan bygninger og områder, der er ’funktionstømte’, igen får liv i kraft af lokale ildsjæle, der ser mulighederne og gerne vil sætte noget nyt i gang”, udtaler næstformand Sif Orbesen.

Ligelig fordeling mellem LAG’s to støtteformål

LAG-støtten blev fordelt nogenlunde ligeligt mellem fire erhvervsprojekter og fem almennyttige projekter. Blandt de øvrige erhvervsprojekter finder man Odden Fisk I/S på Sjællands Odde, der udvider med en fiskerestaurant i det gamle bødehus på havnen samt Louie & Venner, der vil skabe helårsliv med cafe og fællesskabsrum i de lokaler, der indtil for nylig husede slagteren i Rørvig.

LAG har også fokus på bosætning og fastholdelse af børne- og ungefamilier, og derfor er der også ydet støtte til bl.a. Tølløse Streetzone med skatepark m.m., søspejderne Ragnar Lodbrogs Sønner i Holbæk og et formidlingsprojekt i Skamstrup med afsæt i Møllebakken, der både sigter på cykelturister samt børn og unge i området.

Næste ansøgningsrunde er 16. august 2024

Næste LAG-ansøgningsfrist ligger 16. august.

LAG planlægger at holde et infomøde før sommerferien i hver af de fire kommuner, LAG dækker: Holbæk, Kalundborg, Odsherred og Sorø. Her vil man kunne høre mere om støttemulighederne i LAG-ordningen

Del