Påstod at være blevet overfaldet for at få et lift med politiet

I virkeligheden ønskede han blot et lift med politiet til en nærliggende by, hvilket dog blev afvist af politiet.

Påstod at være blevet overfaldet for at få et lift med politiet

Af Jens Nielsen

En 47-årig fuld mand påstod at han var blevet overfaldet og troede han kunne få et lift med politiet. Senere på aftenen hoppede han ud på vejen for at stoppe en bil, og så fik han et lift af politiet, men det var til detentionen.

Mandag aften kl. 19.52 fik politiet den første henvendelse om en spirituspåvirket mand, der havde opsøgt en adresse på Slagelsevej i Kalundborg under påskud af, at han var blevet overfaldet.

Politiet kørte til adressen og fik manden identificeret som en 47-årig mand fra Kalundborg, som ikke havde nogen skader efter et overfald. I virkeligheden ønskede han blot et lift med politiet til en nærliggende by, hvilket dog blev afvist af politiet.

Den 47-årige blev trods sin påvirkning af spiritus skønnet i stand til at kunne klare sig selv, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere på dette tidspunkt.

Senere i løbet af aftenen fik politiet henvendelser om, at en mand var hoppet ud på vejen for at få et lift hos en tilfældig bilist og om, at samme mand nu befandt sig på en privat adresse, hvor han var ønsket.

Politiet kørte ud til den sydlige del af Kalundborg by, hvor politiet igen fik kontakt til den samme mand, der ikke var blevet mere ædru i mellemtiden. For at få skabt ro i den bydel anså politiet det for nødvendigt at frihedsberøve den 47-årige mand, der efter en lægeundersøgelse blev anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde med henblik på afrusning. Han forventes løsladt, når han er i stand til at tage vare på sig uden ulempe for andre, oplyser politiet.

Del