Passer grise om dagen - prinsesse om aftenen

Man tænker måske ikke så meget på Miss Danmark og skønhedskonkurrence når man møder Maja i arbejdstøj og gummistøvler blandt de mange hundrede grise på hendes arbejdsplads

Passer grise om dagen - prinsesse om aftenen
Til dagligt passer Maja Bach grise på Frihedslund Læregård ved Tissø, men hun drømmer om at blive Miss Danmark 2022. Foto: Jens Nielsen og Michael Oxkjær / Missdanmark.dk

Af Jens Nielsen

20-årige Maja Bach fra Melby i Kalundborg er blandt de 33 kvinder som kæmper om at blive Miss Danmark 2022 – Til dagligt passer hun grise på Frihedslund Læregård ved Tissø.

”Jeg så et opslag om Miss Danmark på Facebook og blev egentligt nysgerrig, og så blev jeg egentligt positivt overrasket over, at man lagede så stor vægt på de indre værdier og det man står for, og så tilmeldte jeg mig,” fortæller Maja Bach, og fortsætter,

Konceptet omkring skønhedsidealer har de seneste år gennemgået en kolossal udvikling, i den positive retning- en udvikling som jeg ønsker at være en del af. Det er efterhånden veletableret, at deltagere i skønhedskonkurrencer, faktisk også har noget mellem ørene, og er langt mere, end blot et kønt ansigt.”

Man tænker måske ikke så meget på Miss Danmark og skønhedskonkurrence når man møder Maja i arbejdstøj og gummistøvler blandt de mange hundrede grise på hendes arbejdsplads Frihedslund Læregård ved Tissø, men netop den kontrast synes Maja er interessant.

”Jeg elsker den her kontrast som jeg får lov at være i. I mange år har jeg følt at jeg var nødt til at vælge mellem om jeg ville være hende der skulle passe grise og køre traktor eller ville jeg være hende som havde høje hæle og makeup på hver dag, men jeg har fundet ud af, at man godt kan blive taget seriøst selv om man vil begge dele,” fortæller Maja Bach, som ikke i forvejen har den store modelerfaring.

Miss Danmark organisationen modtog flere hundrede ansøgninger til årets konkurrence, her er 33 så blevet valgt ud til finalen, bl.a. lokale Maja Bach.

Den grimme ælling, nu som en smuk svane

Selv om man har et kønt ansigt så er det ikke altid at tilværelsen er nem, det måtte Maja sande da hun gik i skole, hvor mobning og dårligt selvværd var en del af dagligdagen.

”Mest af alt, er jeg stolt over mig selv. Stolt over, at jeg ture hoppe ud i noget, jeg altid har haft lyst til, men grundet mobning og negative relationer, aldrig helt har troet på, at jeg kunne! Jeg gør det for mig selv, og for at vise andre, at på trods af modgang og dårligt selvværd, er der lys for enden af tunnelen. Det er stadig ubeskriveligt og uvirkeligt, at jeg står her i dag. Den grimme ælling, nu som en smuk svane, derudover vil jeg gerne bevise, at man sagtens også kan bruge sine hænder. Jeg er selv faglært EUX-landmand med svinespeciale, jeg er stolt at mit erhverv og min praktiske kunnen,” siger Maja Bach.

Det store Miss Danmark finaleshow afvikles søndag d. 28. august hvor dommerne udvælger de 10 endelige finalister sammen med den af de 33 kvinder som har fået flest stemmer af publikum inden finalen.

Der er mulighed for at stemme på Maja Bach (nr. 8) via dette link: https://missdanmark.choicely.com/

Maja Bach har fået hjælp til hendes deltagelse i Miss Danmark af Permanent Makeup - Bachau Beauty.

Del