Påsat brand i supermarked er opklaret

De erkender begge, at det var dem, der antændte ild ved flaskeautomaten.

Påsat brand i supermarked er opklaret Flaskeautomaten, der udbrændte, gav også sodskader i supermarkedet. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Flere borgerhenvendelser har ført til opklaringen af branden i flaskeautomaten i Fakta i Kalundborg. To drenge på 12 og nu 15 år er blevet afhørt i sagen om den forsættelige brandstiftelse ved flaskeautomaten i et supermarkedet i februar i år. 

I sidste uge udsendte politiet en offentlig efterlysning af to drenge, som var mistænkt i sagen om brandstiftelse. På den baggrund henledte flere borgere politiets opmærksomhed på to drenge, en 12-årig dreng fra Kalundborg, og en nu 15-årig dreng fra Bornholm er nu afhørt i sagen. De erkender begge, at det var dem, der antændte ild ved flaskeautomaten.Branden skete i Fakta i Elmegade i Kalundborg den 14. februar 2022, hvor der skete omfattende skader, da flaskerummet udbrændte, og forretningen blev sodskadet. 

De to mistænkte var begge under den kriminelle lavalder på gerningstidspunktet, og de kan derfor ikke straffes. Supermarkedet har et erstatningskrav i sagen, som de to drenge kan blive holdt erstatningsansvarlige for. De sociale myndigheder og drengenes forældre var til stede ved afhøringen hos politiet. 

Sagen vil senere blive vurderet i forhold til, om den skal forelægges Ungdomskriminalitetsnævnet. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse torsdag formiddag.

Læs også: Brand i supermarked er muligvis påsat

Del