Pas på digital kriminalitet

“Vi oplever mere og mere, at folk bliver snydt på nettet. Nogle har været vant til at beskytte deres computer, men deres telefon og tablet er ikke beskyttet. Det svarer lidt til at låse hoveddøren, men lade havedøren stå åben."

Pas på digital kriminalitet
Ofte har man beskyttet sin computer med et virusprogram, men ikke sin telefon eller tablet. Det vil Expert nu gøre noget mere ved.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange oplever desværre, at blive snydt på nettet – altså at der er tale om digital kriminalitet. Især den ældre del af befolkningen har svært ved at genneskue, når der er tale om digital svindel, og den er der meget af. Expert kæden, der ligger i bl.a. Gørlev og Kalundborg, vil nu forsøge at gøre det sværere at begå digital kriminalitet mod den almindelige dansker.

Expert i Gørlev og i Kalundborg, der ejes af Steen Jensen og Jesper Petersen, har indgået et samarbejde med F-Secure, idet de oplever flere og flere kunder, der har været udsat for digital kriminalitet. De vil gerne, ligesom resten af Expert-kæden, rette fokus på det voksende problem med digital svindel  i Danmark, og forsøge at gøre noget for at hjælpe danskerne I den kamp.

“Vi oplever mere og mere, at folk bliver snydt på nettet. Nogle har været vant til at beskytte deres computer, men deres telefon og tablet er ikke beskyttet. Det svarer lidt til at låse hoveddøren, men lade havedøren stå åben. Man har så mange ting liggende på sin telefon, herunder MitId, netbank, sundhedskort, kørekort kreditkort osv. Kriminaliteten er ikke forsvundet, men den er flyttet et andet sted hen, nemlig digitalt,” siger Henrik Bang fra Expert I Gørlev, og fortsætter:

“Vi bliver nødt til at passe bedre på vores oplysninger på nettet, vi er simpelthen ikke gode nok, og det skal der gøres noget ved. Derfor har vi indgået et samarbejde med F-Secure, der er et stort foretagende med mange løsninger på netop digital sikkerhed. Vi har en løsning, hvor man kan beskytte alle sine enheder med et virusprogram. Det foregår sådan, at man køber et abonnement, og vi er altså til at handle med, hvis man har flere enheder eller er en hel familie der skal have sine enheder beskyttet.”

Det kan ske for alle

Henrik Bang fortæller, at det er et til bud til alle generationer, selv om han er klar over, at det ofte er de ældre, der kommer galt af sted, hvad angår digital svindel.

“Men det kan jo altså ske for alle. Hvis et firma fx bliver hacket, og man har sin informationer liggende der, så er der en risiko for, at de informationer kan blive brugt  til noget, man ikke synes om. Der er jo desværre også en masse med identitetstyveri for øjeblikket. Derudover er der børnene. Vi har også et børnebeskyttelsesprogram, som man kan få installeret på sine enheder.”

Gratis service

Hos Expert kan man, hvis man laver et sådan abonnement, komme forbi og få gratis hjælp til forskellige ting på computer, telefon og tablet, lige som de selvfølgelig installerer programmet på diverse enheder for kunderne.

“Har man abonnement hos os, har man også fri adgang i vores forretninger til, hvad man nu har, der ikke virker på computeren, telefonen eller sin tablet. Den service vil vi gerne yde, for på den måde at hjælpe folk, hvis de står i en situation, hvor de ikke helt ved, hvad de skal gøre. Det gælder naturligvis også, hvis man ikke har købt computeren eller telefonen hos os,” siger Henrik Bang.

Brugerfladen på programmet, som Expert sælger i samarbejde med F Security, er ens uanset, om man bruger det på en computer, telefon eller tablet.

“Uanset om man bruger det på den ene enhed eller den anden, skal man ikke rigtig gøre noget selv. Vi installerer programmet og er der noget, man er i tvivl om, kommer man forbi hos os, så vi kan hjælpe,” slutter Henrik Bang af med at sige.

 

Annoncørbetalt indhold

Del