Pas på børnene, når de bader

Man kan blive overrasket af fralandsvind, stærk strøm eller store bølger, og så er det godt at have en voksen ved sin side.

Pas på børnene, når de bader TrygFonden anbefaler, at der altid går en voksen med i vandet, når børnene bader. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Man kan blive overrasket af fralandsvind og stærk strøm, derfor anbefaler TrygFonden, at der altid går en voksen med i vandet, når børnene bader.

Det sikreste er, at gå i vandet med børnene, så er man nemlig lige ved siden af, hvis de fx pludselig skulle blive væltet omkuld af en bølge, eller hvis de kommer til at svømme for langt ud, så de ikke længere kan bunde og måske går i panik. Når man bader sammen med sine børn, får man også en bedre fornemmelse af, hvad de kan og tør i vandet. Så kan man samtidig være med til at motivere dem til, at blive endnu bedre til at svømme eller dykke, så de rykker deres grænser, og bliver mere sikre i vandet. Det skriver TrygFondens Kystlivredning i en pressemeddelelse.”Særligt de mindre børn er ikke i stand til at vurdere farerne i vandet, og derfor kan de komme galt afsted, hvis de fx springer op mod en bølge og mister balancen. Ulykker kan ske meget hurtigt, og derfor skal man hele tiden have et øje på børnene, og børnene skal holde øje med forældrene – også selv om der er livreddere på stranden,” siger Lasse Serup Jensby, der er driftsleder i TrygFondens Kystlivredning.

Danmark er i den grad omgivet af vand, og Kalundborg Kommune har en kystlinje på ca. 160 km og rigtig mange strande. Det er derfor vigtigt, at både børn og voksne ved, hvordan man begår sig i havet.

”Vi er omgivet af vand i Danmark, og derfor er det vigtigt, at forældre lærer deres børn at svømme og begå sig sikkert i vandet,” fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.

Del