Pårørende til et menneske med en psykisk lidelse og misbrug

Der er fokus på situationen som pårørende til et menneske, der både har en psykisk lidelse og et misbrug af alkohol og/eller stoffer.

Pårørende til et menneske med en psykisk lidelse og misbrug
Livetalken er et online arrangement, som kan ses på skærmen hjemmefra.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

PsykInfo Region Sjælland sender en online livetalk den 27. september med fokus på situationen som pårørende til et menneske, der både har en psykisk lidelse og et misbrug af alkohol og/eller stoffer.

Når et menneske både har en psykisk lidelse og et misbrug af alkohol og/eller stoffer, kaldes det en dobbeltdiagnose. Nogle udvikler måske et misbrug for at lindre smertefulde psykiske symptomer. Omvendt kan psykiske lidelser udvikle sig som følge af misbrug.

I PsykInfos livetalk sættes der fokus på, hvilken rolle man kan have som pårørende, når det menneske, som har en dobbeltdiagnose, bevæger sig i retning af at skabe et meningsfuldt liv. En psykolog fortæller om, hvilke udfordringer pårørende kan blive ramt af, og hvad der kan være støttende i processen. Herudover deler en En Af Os ambassadør sine personlige erfaringer med dobbeltdiagnose, og hvad der var hjælpsom støtte fra de pårørende på vejen til at få det bedre.

Livetalken er et online arrangement, som kan ses på skærmen hjemmefra ved at klikke ind på PsykInfos Facebookside, hvor der livestreames. Det kræver ikke tilmelding at deltage. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende i kommentarfeltet. Livetalken foregår onsdag den 27. september kl. 19-20.

www.facebook.com/psykinfosjaelland

Del