På vej til kunstmesse

Messen begynder dog først i morgen, men gruppen skal ned og sætte de mange fine kunsthåndværker op, inden ferniseringen onsdag.

På vej til kunstmesse Onsdag til fredag er der Handi-Art kunstmesse i Næstved, og Stejlhøjhus deltager igen i år. Her er det Peter, der står med sin fotokunst, der skal udstilles. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag formiddag drog en gruppe fra Stejlhøjhus i Kalundborg af sted til Handi-Art kunstmesse i Næstved med en masse fint kunst. Messen begynder dog først i morgen, men gruppen skulle ned og sætte de mange fine kunsthåndværker op, inden ferniseringen onsdag.

Onsdag begynder Handi-Art Kunstmessen i Næstved, og fredag bliver tre kunstpriser uddelt. Sidste år modtog Anne-Mette fra Stejlhøjhus en af de fornemme priser for sin kunst lavet i glas.

”Vi har været med i mange år, og er det så også igen i år. Vi kører mod Næstved om lidt for at stille de mange fine kunsthåndværker op, der er både keramik og glas. I morgen er der fernisering, og på fredag uddeles de tre kunstpriser. Så må vi se, om der er nogen herude fra, der vinder igen i år,” siger Karina Boye, der er værkstedsassistent-keramiker på Stejlhøjhus i Kalundborg.

 

International deltagelse

Siden 2003 har Næstved Kulturforening afholdt Kunstmessen Handi-Art, og siden 2005 har det været med international deltagelse. Hvert år arbejder Næstved Kulturforening målrettet for, at samle og sammensætte et udstillingsprogram, der afspejler en mangfoldighed af talent, personlighed og kunstudfoldelse. Kunstmessen henvender sig til udviklingshæmmede, autister, sindslidende og fysisk eller psykisk funktionshæmmede kunstnere og kunstgrupper i alderen 18+, som via kunstmessen får synliggjort deres talenter og værdier via outsiderkunst.

”Det er spændende, at der er folk med fra andre lande også, tidligere har vi fx oplevet, at der har været folk med fra Polen, Litauen Tyskland, Spanien, Norge og Sverige,” fortæller Karina Boye.  

Butik ved Fyret er en succes

Stejlhøjhus har også et lille værksted og butik ved Fyret på Røsnæs, hvor de sælger glas, keramik og planter, hvilket har været en stor succes i sommermånederne.

”Vi har solgt rigtig godt i sommer, hvor der er mange turister, der besøger fyret. Mange køber keramikhusene, som vi laver. Dem er vi faktisk bagud med at lave, fordi vi har solgt så mange. Derudover sælges der også blomster og glas. Det er nok mest de mindre ting, der sælges, da det er let for folk at rejse hjem med dem,” fortæller Karina Boye.

Del