På sporet af det tabte land

Kom med på en rejse til Tibet sammen med journalist og forfatter Tore Grønne.

På sporet af det tabte land
Hjerteforeningen og Kulturpakker til Ældre giver nu mulighed for at opleve et spændende foredrag om Tore Grønnes forhold og rejse til Tibet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag den 18. september tager Hjerteforeningen og Kulturpakker til Ældre dig med til Tibet sammen med journalist og forfatter Tore Grønne.

Hjerteforeningen og Kulturpakker til Ældre giver nu mulighed for at opleve et spændende foredrag om Tore Grønnes forhold og rejse til Tibet. Siden Tore Grønne som 21-årig blev arresteret af det kinesiske sikkerhedspoliti for ulovlig indtrængen i Tibet, har han haft et særligt forhold til Tibet og tibetanerne.

Tore Grønne har boet i flere måneder i tibetanske eksilsamfund i Indien og rejst til fods og på cykel rundt i store dele af Himalaya. Mærket vinden hyle, følt den gennemtrængende kulde og slidt sig over de gigantiske bjergpas, der afskærer folk fra omverdenen. Tore Grønne har boet hos folk i landsbyerne og mødt en lang række tibetanere, der deler hver deres uforglemmelige og ofte hjerteskærende historie: Den gamle, bitre guerillakriger, der engang kæmpede for et frit Tibet; børn sendt alene i eksil; munke på flugt; tidligere politiske fanger med historier om grusom tortur i kinesiske fængsler.

Foredraget, der er ledsaget af en lang række smukke billeder, tager tilhørerne med ud på fantastisk rejse dybt ind i verdens højeste bjerge – og giver dem også masser af stof til eftertanke.

Til arrangementet vil der blive serveret kaffe og kage. Lyder det som et arrangement som man kunne tænke sig at deltage i, kan billetterne købes via www.kulturpakkerkalundborg.dk under ”se arrangementer” eller hos personalet i biblioteksafdelingernes betjente åbningstid. Det er muligt at tilkøbe, og det gør sig gældende for personer både med og uden kørestol. Hvis der ønskes transport, skal billetterne dog købes fire uger før arrangementet.

Ovenstående arrangement sker i samarbejde med Kulturpakker til Ældre og Hjerteforeningen, og foregår mandag den 18. september kl. 14-16 hos Munkesøen Aktivitetscenter i Kalundborg.

Man kan læse mere om Kulturpakker til Ældre her: www.kulturpakkerkalundborg.dk

Del