På opdagelse i virkelighedens krimigenre

Snart er der mulighed for at komme helt tæt på forhenværende efterforskningsleder, Bent Isager-Nielsen.

På opdagelse i virkelighedens krimigenre Liv i forsamlingshusene åbner dørene i Årby Forsamlingshus tirsdag den 26. oktober til en aften i kriminal-verdenens tegn.  

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Liv i forsamlingshusene åbner dørene i Årby Forsamlingshus tirsdag den 26. oktober til en aften i kriminal-verdenens tegn.  

Tirsdag den 26. oktober har man mulighed for at komme helt tæt på forhenværende efterforskningsleder, Bent Isager-Nielsen, når han holder foredrag om forbrydelsens verden samtidig med, at han giver et indblik ind i det ofte kolossale og minutiøse arbejder, en efterforskning består af. Virkelighedens kriminal-efterforskning foregår sjældent, som på film og tv.  

Fra karrierens start i 1974 og indtil sin pension i 2018 har Bent Isager-Nielsens oplevet lidt af hvert inden for politiet. Med udgangspunkt i sine bøger fortæller han om sin karriere, giver eksempler på virkelige efterforskningssager, og hvilke værktøjer det kræver for at opklare disse. Bent Isager-Nielsen kommer også omkring fascinationen af det onde, og sætter ydermere menneskets ondskab til debat.

Kunne man tænke sig at være med til dette foredrag, kan billetterne til arrangementet bestilles via henvendelse på følgende mail: bawamelbygade5@mail.dk

Fakta boks:

I 1974 startede Bent Isager-Nielsen sin karriere inden for politiet, og har siden da været tilknyttet Frederiksberg Politi, Rejseholdet, Københavns Vestegns Politi, Bagmandspolitiet og Nordsjællands Politi. Han har stået i spidsen for efterforskningen af utallige, ofte højt profilerede, kriminalsager foruden at have varetaget overordnede opgaver på såvel operativt, som strategisk niveau inden for ledelse, kommunikation, formidling og organisationsudvikling.

Bent Isager-Nielsen har hyppigt optrådt i medierne, dels i forhold til konkrete sager, dels som ekspert og kommentator i forhold til overordnede emner inden for mange aspekter af politiarbejde, især efterforskning. I løbet af karrieren har han deltaget i flere særlige internationale seminarer og studieforløb, ligesom han har været involveret i særlige projekter under bl.a. Rigsadvokaten og Justitsministeriet. Sammen med Jesper Stein Larsen udgav Bent Isager-Nielsen i 2008 bogen ”Man jager et bæst og fanger et menneske” – en erindringsbog med fokus på personlige erfaringer og refleksioner over udviklingen i kriminaliteten i samfundet. Sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og retsantropolog Niels Lynnerup udgav han i 2012 bogen ”Efterforskerne”. I 2018 udgav han ”De 7 dødssynder – Retsmedicineren og efterforskeren om hvorfor ondskab findes i os alle”. Bogen skrev han sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og journalist Stine Bolther. Den seneste bog ”I lovens navn – Drab, dilemmaer og et liv i dansk politi” udkom her i juni 2021.

Bent Isager-Nielsen gik i april 2018 på pension efter 44 år inden for politiet. Han er i dag tilknyttet DR – både som ekspert i diverse kriminalsager og efterforskningsspørgsmål samt som vært på flere programmer og programserier

Læs flere arrangementer fra Liv I Forsamlingshusene via www.kalundborglif.dk

Del