På MC i den gode sags tjeneste

Inden turen er ovre har Aase Bonde kørt omkring 2.000 km, og har forhåbentlig indsamlet flere penge til det gode formål.

På MC i den gode sags tjeneste Aase Bonde har fundet en anderledes måde at samle penge ind til et vandprojekt i Burkina Faso. Her den samlede mc gruppe i Kalundborg, der kørte rundt med Aase Bonde lørdag. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Aase Bonde er 78 år, og er først for nylig begyndt at køre på motorcykel. Det begyndte hun på, fordi hun ville finde en måde at samle penge ind til et vandprojekt i Burkina Faso. Hun kører derfor lige nu Danmark rundt på en Indian mc, det er 3. gang hun er af sted.

Lige nu kører Aase Bonde Danmark rundt på en Indian Scout, sponsoreret af Jensens Motorcykler i Horsens. Turen har til formål at samle penge ind til den danske forening DBL- Koonso (Danish Burkinabe Links) humanitære arbejde i Burkina Faso, hvor man arbejder på, at etablere rent drikkevand, en køkkenhave, en planteskole og omlægning af majsmarker til chiamarker.

78 år og 2.000 km på motorcykel

Inden turen er ovre har Aase Bonde kørt omkring 2.000 km, og har forhåbentlig indsamlet flere penge til det gode formål. De har lige nu 70.000 kr., men skulle gerne samle i alt 400.000 kr. ind til at bore efter vand.

”Alt formelt ligger klar til etablering af det store ”vandprojekt”. En burkinsk agronom har allerede med gode resultater afprøvet muligheden vedrørende dyrkning af chia, og kvinderne har fået kursus i dyrkning af en 2-3 ha stor køkkenhave. Ud fra ovenstående grundfundament kan burkinerne selv arbejde sig videre frem mod bedre levevilkår på samme måde, som det skete for os i Danmark, da landbruget for ca. 70 år siden via Andelsbevægelsen tog sin begyndelse til bedre levevilkår,” fortæller Aase Bonde, og fortsætter: ”På turens diverse overnatningssteder vil Michel og jeg meget gerne i ord og billeder fortælle interesserede om vores arbejde i Burkina Faso.”

Støtter op om det gode formål

I forbindelse med sin indsamling har Annette og Steve Ritzau, der ejer Rosengårdens B&B, sponsoreret overnatning/morgenmad til Aase Bonde og hendes samarbejdspartner, Michel Lamboye Dieni, et par dage, inden de skal videre på Danmarksturen. I Kalundborg kørte de sammen med 10 andre mc entusiaster rundt i lokalområdet, bl.a. kørte de en tur til Røsnæs lørdag.

”Vi kører også ture med hende - sammen med en masse andre mc'ere. Søndag kører vi i Odsherred på en del af Istidsruten, og Aase har holdt foredrag om projektet, mens hun har været hos os. Vi håber, at der måske kommer andre mc entusiaster og kører med os,” siger Annette Ritzau.

Del