Overskudsmad fra nye og større lokaler

For Karina og Michael Diekelmann giver det kæmpe arbejde de udfører, stor mening, og derfor bliver de ved. Respekt for det.

Overskudsmad fra nye og større lokaler
Karina og Michael Diekelmanns store frivillige arbejde er blevet en kæmpe succes, her ses de på hver sin side af stifter af Stop Spild Lokalt, Rasmus Erichsen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Stop Spild Lokalt Høng og Omegn er vokset ud af deres første lokaler. Mandag blev helt nye lokaler, som er tre gange så store, så indviet mens mere end 100 stod i kø for at få del i dagens overskudsmad.

Det er mindre end et år siden at Stop Spild Lokalt Høng og Omegn slog dørene op til deres første lokaler i den gamle vejlederbolig på Høng Gymnasium & HF. Siden er det bare gået stærkt, ikke mindst på grund af det kæmpe arbejde som ægteparret Karina og Michael Diekelmann burger på projektet, sammen med op mod 60 frivillige som hver dag sørger for at hente overskudsmad fra 12 supermarkeder i lokalområdet.

Succesen er faktisk blevet så stor, at 80 og 100 borgere, fire gange om ugen kommer og henter overskudsmad, og derfor var Madoasen blevet for lille, og Stop Spild Lokalt Høng og Omegn har derfor fået mulighed for at leje de lokaler på Hovedgaden 19 i Høng, den tidligere Danske Bank og senest vinbutik.

Mandag blev lokalerne så indviet hvor borgmester Martin Damm klippede den røde snor og de mere end 100 personer som stod i kø for at få del i dagens overskudsmad, kunne lukkes ind i hold.

”Vi har fået tre gange så meget plads og der er så meget der nu bliver nemmere, og samtidig har vi indrettet et cafeområde hvor vi kan invitere på kaffe til de mange som kommer og henter overskudsmad,” fortæller Karina Diekelmann, som sammen med sin mand Michael Diekelmann bruger alt deres tid på Madoasen og de har endda selv doneret penge til projektet.

”Vi skal betale en helt almindelig husleje for at være her, men en række lokale virksomheder har sponseret penge og vi håber selvfølgelig at endnu flere synes det her er et godt projekt og også vil støtte op om den gode sag, samtidig har vi fået 100.000 kroner fra §18 midlerne fra Kalundborg Kommune, men de er øremærket til drift af vores to biler og frivillig-aktiviteter, vi er optimistiske og det har vi været lige fra starten,” fortæller Michael Diekelmann

Madoasen Stop Spild Lokalt Høng og Omegn er meget mere end bare afhentning af overskudsmad, mange af de frivillige er folk med såkaldte ’krøllede hjerner’ som har fået en mening med livet og mange af dem som flere gange om ugen står i kø til overskudsmaden, danner nye venskaber, så for Karina og Michael Diekelmann giver det kæmpe arbejde de udfører, stor mening, og derfor bliver de ved. Respekt for det.

Del