Østfrankrig eller Østjylland?

Glad Sport deltager i den kommende weekend både i et rally i Frankring og ved 1. afdeling af DM som køres i Jylland.

Østfrankrig eller Østjylland?
Våde og opkørte veje har hidtil stået på menuen for Jacob Madsen og Line Nedergaard. Men nu rykker makkerparret fra Glad Sport endnu længere mod syd.Privatfoto

To vidt forskellige opgaver venter i denne uge for Glad Sport fra Kalundborg. Mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus lørdag tager hul på Dansk Super Rally i Østjylland, venter der fem dages rallystrabadser for Jacob Madsen/Line Nedergaard i Østfrankrig.

Debuten i årets franske Stellantis Rally Cup blev en kort affære for Jacob Madsen/Line Nedergaard. En uskyldig afkørsel og et møde med et træ kostede dem deltagelsen i Rallye Le Touquet. Nu skal parret have revanche i deres Peugeot 208 Rally4 i Rallye Rhône-Charbonnieres, som køres i området vest for Lyon.

”Vi er noget spændte qua vores oplevelse sidste gang, hvor vi ikke nåede så langt,” siger Line Nedergaard. ”Ved løbet i Normandiet fik vi jo ikke rigtigt målt os i forhold til de andre i klassen, så jeg håber, at vi denne gang kan få et reelt billede af styrkeforholdet.”

”Vi frygtede, at konkurrenterne ville være på et helt andet niveau end os, men der var en enkelt konkurrent fra vores løb sidste år i Belgien, som vi også kunne køre fra, så det tegner okay.”

Rallye Rhône-Charbonnieres er ikke bare anden afdeling af Stellantis Rally Cup, men også anden afdeling af det franske rallymesterskab.

”Afviklingsmæssigt svarer Rallye Rhône-Charbonnieres til et EM-løb. Der er 215 km hastighedsprøver fordelt på 12 prøver, så der er nogle gode lange hastighedsprøver på programmet,” fortæller Jacob Madsen, som mandag fløj til Lyon sammen med Line Nedergaard.

På hjemmebane

Er Jacob Madsen og Line Nedergaard på udebane, er Kenneth Madsen/Mette Felthaus til gengæld på hjemmebane. I hvert fald Mette Felthaus. Hun bor godt 20 km fra det område, hvor lørdagens Rally Yding foregår.

”Jeg tror dog kun, at jeg har kørt nogle få kilometer i en rallybil til en test i området, men jeg ved, at vejene ved Yding og Ejer Bavnehøj er fine, og dér plejer det at svinge og dreje,” siger hun.

”Rally Yding bliver et kort løb med 88 km hastighedsprøver,” fortæller Kenneth Madsen. ”Det bliver lige på og hårdt, men vi vil gå efter sejren. Det handler om at finde balancen mellem at give gas og lave fejl, men det plejer Mette og jeg at være gode til. Hvis du laver fejl i sådan et løb, er der ikke tid til at indhente det.”

Ved Rally Yding bliver duoen i Glad Sports Citroën C3 Rally2 udfordret af tre andre Rally2-biler.

Kenneth Madsen kommer med fart i kroppen. ”Søndag vandt jeg sammen med Louise Hartwig Bil-Månsson Rallysprintet i Sverige. Selv om vi vandt, var resultatet ikke det vigtigste. Det var at få noget fart i kroppen og blive mentalt klar til lørdagens løb i Dansk Super Rally. Og det er jeg.”

Del