Optræk til fartdueller i Gammelrand

Rallyshowet giver det tusindtallige rallypublikum mulighed for på ét og samme sted at se og komme tæt på en stribe af dansk rallysports hurtigste kørere.

Optræk til fartdueller i Gammelrand
KOMO Rallysprint plejer at tiltrække flere tusinde tilskuere. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lørdag den 23. juli køres det 35. KOMO Rallysprint hos NCC Gammelrand Svebølle. En hel dag med masser af fart og spændning med danske og udenlandske rallykørere.

Efter to års pause på grund af coronapandemien er Kalundborg og Omegns Motorklub KOMO atter klar til afvikling af det traditionsrige KOMO Rallysprint, der som tidligere køres i Gammelrand ved Svebølle.
Det populære sprintløb køres lørdag den 23. juli med deltagere fra ind- og udland.

Halvvejs gennem dette års Dansk Super Rally-turnering giver showet den danske rallyelite en unik mulighed for at vedligeholde formen og teste materiellet efter tre indledende runder og før de afsluttende og afgørende runder på Lolland-Falster, i Nordslesvig og med finale ved Stoholm i Nordjylland henholdsvis den 9.-10., 29. september og 4. november.

Rallyshowet giver det tusindtallige rallypublikum mulighed for på ét og samme sted at se og komme tæt på en stribe af dansk rallysports hurtigste kørere, når disse udfordrer hinanden i tætte fartdueller på Gammelrands sprintbane, der af mange anses for at være landets mest udfordrende og spændende.

Blandt de startende er de vestsjællandske brødre fra Ruds Vedby, Kenneth og Jacob Madsen fra det nye Team Glad Sport. De kører i henholdsvis Peugeot 208 R5 og Peugeot 208 Rally 4 og p.t. fører an i Dansk Super Rally såvel som i deres respektive klasser i DM-rally. Jacob Madsen vandt i fjor Dansk Super Rally og broderen Kenneth er godt på vej til at vinde mesterskabet i år.
En anden lynhurtig vestsjællandsk kører er sidste års bronzevinder i DSR-turneringen, Simon Vallentin fra Svinninge, som kommer til start i en lejet Hyundai i20 N R5 magen til den, han skal køre i til næste års rallysæson. 

Rækken af tilmeldte fartpiloter tæller bl.a. Casper Olsen og Kenneth Kolbe, begge fra Slagelse og begge i Ford Fiesta RC4, Claus Lanther, Kalundborg, i Swift 1600 Kit Car; han fører p.t. DM i RN3-klassen og er på ottendepladsen i DSR-turneringen, Rasmus Nielsen, Rådbjerg, i BMW Compact M3, Kenneth Petersen, Svinninge, i BMW E 46 M3 og en af dansk bilsports mest vindende profiler, Jørgen Hansen, Fjenneslev, i en BMW E30 M3.

Fra Sverige kommer en gammel kending som Peter Holgersson i sin lynhurtige Ford Escort Mk II i følge med Håkan Bercic og Anders Kristensson, begge i BMW 325 samt Leif Axelsson i Volvo 940 og Mikael Eriksson i en historisk Opel Ascona 400.

Der er streget op til ni vognklasser inklusive to for historiske biler. Der er gennemkørsel og tidtagning kl. 10:00-10:45. Dagens første rallysprint starter kl. 12:30.

Men det er ikke kun rallybiler, som løbsleder Finn Højlund og hans stab har på programmet i Gammelrand, hvor der i løbet af dagen skal køres fire 4,2 kilometer lange heat på grus og asfalt, og afsluttes med et særskilt ”røverheat“ for de fem hurtigste biler i dagens fjerde heat på den krævende rundbane.

I pausen mellem andet og tredje heat kommer to specialister i pro-drifting på banen: Daniel Andreasen og Andreas Anker, begge i specialtrimmede Nissan-racere med henholdsvis 500 og 750 hestekræfter. De kører fortrinsvis i Sverige og Norge, men ved rallyshowet i Gammelrand bliver der lejlighed til at se dem drifte i deres kraftsvulmende biler på dansk grund.

Del