Oplev Kalundborgs Middelalder

I den kommende weekend har Kalundborg Museum arrangeret en ekstraordinær byvandring for store og små.

Oplev Kalundborgs Middelalder Museum Vestsjælland, herunder Kalundborg Museum, har flere arrangementer for både store og små i efterårsferien.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I starten af skolernes efterårsferie har Kalundborg Museum arrangeret en ekstraordinær byvandring for store og små. Her oplever man historiens vingesus alt imens, man går rundt i den smukke gamle højby.

Middelalderarkæolog Martin Pavón tager alle interesserede med rundt i Kalundborgs smukke Højby. På magisk vis dukker kendte personer fra middelalderen op. De bidrager til byvandringen med deres egne fortællinger. Mød bl.a. Esbern Snare, der synes det er sært, at vi gerne vil vide, hvor han sov. Esberns datter Ingeborg fortæller om sit store byggeprojekt Vor Frue Kirke. Hils også på Margrete 1, der lige er blevet reddet fra et dramatisk skibsforlis på Reersø.

Tidspunkter for tidsrejsen i Kalundborgs Middelalder er lørdag og søndag d. 16. og 17. oktober, begge dage kl. 11-12.30 og igen fra kl. 13-14.30 

Familiebyvandringen er gratis, og ingen tilmelding er påkrævet, man skal blot møde op.

Fyraftensmøde

Henover et par dage i efterårsferien er der også fyraftensmøde med Torben Svendrup, der er middelalderhistoriker, og bl.a. er kendt fra flere TV-udsendelser. Han fortæller om bl.a. Middelalderens humor, magi og trolddom, druk og mad samt sex i Middelalderen.

Billetter købes via BilletExpressen senest den 20. oktober kl. 12. Læs også mere om Middelalderdage på Kalundborg Museum her www.vestmuseum.dk/middelalderdage/

For børn

I byen er der mennesker, huse, gader, biler, dyr og legepladser. Byen har også mange hemmeligheder og historier, der gemmer sig både over og under jorden.

Tag familien med i efterårsferien og leg historiedetektiv sammen med Kalundborg Museum. Man kommer til at gå rundt i byen og i området omkring museet for, at finde spor, der afslører, hvad byen er lavet af, og hvordan den ser ud i børnehøjde.

Besøg også udstillingen Mig og min by på Kalundborg Museum. Du kan både købe billet på forhånd og i døren. Billetten dækker også indgang til museet samme dag.

Læs også mere om de forskellige arrangementer, som Museum Vestsjælland har arrangeret i efterårsferien på www.vestmuseum.dk/det-sker

Del