Oplev Dan Turéll live - Sidste tur gennem byen på Postgården

Med Halfdan E’s indfølte musik og Mads Willes ord fra digteren, bliver det to romantiske sjæle, der mødes.

Oplev Dan Turéll live - Sidste tur gennem byen på Postgården

Lørdag d. 28. januar kl. 19.30 vækkes han til live. Den musikalske troldmand Halfdan E udgav i 1993 et album sammen med Dan Turéll, hvor han satte musik til Onkel Dannys finurlige oplæsning af sine hverdagsdigte. Turéll døde kort efter, men albummet blev en stor anmeldersucces og et gennembrud for Halfdan E. Siden har han ikke kunnet slippe digteren, så der er kommet to albums mere - og nu en live-koncert, som Femkanten præsenterer på Postgaarden. 

Selvom man måske ikke lige ved hvem Halfdan E er, så kender man hans musik. Han har skrevet masser af filmmusik, bl. a. til serierne Borgen og Badehotellet og derudover til en lang række kendte danske film. Fra Badehotellet kender man også Mads Wille, som i serien spiller den uudgrundelige Grev Ditmar, men som desuden har spillet et hav af film- og teaterroller og tillige er direktør på Husets Teater. Han lægger nu stemme til Turélls rap-agtige hverdagsdigte, så det ikke er til at høre, at det ikke er Onkel Danny selv, der messer som en telefon fra afdøde.

To romantiske sjæle

Man har kaldt Dan Turélls digte for beatlyrik, fordi han var meget opmærksom på den særlige rytme, som han fandt i de specielle afkroge i storbyen, hvor han færdedes, og som han gengav i digte som ’Jeg holder af hverdagen’, ’Jeg skulle have været Taxachauffør’, ’Telefon til afdøde’ eller den rørende ’Gennem byen sidste gang’. På mange måder er det ret hårdkogte miljøer, der toner frem. Men med Halfdan E’s indfølte musik og Mads Willes ord fra digteren, bliver det to romantiske sjæle, der mødes.

Et band der overrasker og billeder, der spiller med

Musikalsk bliver Halfdan E bakket op af Søren Siegumfeldt på forskellige blæseinstrumenter og på keyboards Lars Daniel Terkelsen, som også spiller på pladerne – et meget alsidigt orkester, som bliver ved med at overraske. Det hele rammes ind i en scenografi af Jens Koudahls videoværker, som spiller med i den verden, der trylles frem af digte og musik.

Koncertforestillingen varer 2 gange 45 minutter og spilles på Postgaarden, hvor baren meget bekvemt er åben både før forestillingen og i pausen. Billetter kan købes via Femkantens hjemmeside www.5kanten.dk eller ved døren, hvis der er pladser.

Del