Opgravning var ikke spærret af da politibil forulykkede

Mandag i løbet af dagen var der dog sat afspærring op på begge sider af jernbaneoverskæringen så ikke flere bilister kørte i udgravningen og fik ødelagt deres bil.

Opgravning var ikke spærret af da politibil forulykkede
Jernbaneoverskæringen på Sæbyvej i Høng er gravet op og har stået helt uden afspærring hele weekenden. Tre biler, heraf en politibil, forulykkede tidlig mandag morgen. Foto: Nicklas Fohlmann

Af Jens Nielsen

Det kunne være endt helt galt da en politibil forulykkede tidlig mandag morgen. Jernbaneoverskæring var gravet op uden afspærring.

Mandag morgen kl. 04.50 ramte en af politiets patruljevogne et stort hul midt på vejen på Sæbyvej i Høng. Bilen blev hårdt medtaget af uheldet, men de to politifolk slap uden skader.

Sådan stod der i politiet døgnrapport mandag, men sagen er væsentlig mere alvorlig, der var nemlig ikke bare tale om et hul i vejen, nej hele jernbaneoverskæringen på Sæbyvej lige uden for Høng var gravet op, og der var ingen afspærring på hver side af opgravningen, og sådan havde det faktisk været hele weekenden. To andre bilister fik også ødelagt deres bil da de ramte ned i udgravningen mandag morgen.

”Patruljevognen kørte ikke udrykningskørsel da uheldet skete, alligevel er alle fire dæk sprunget, bundkaret er ødelagt så olien er løbet af bilen og alle airbags er udløst,” fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Renoveringen af jernbaneoverskæringen på Sæbyvej var skiltet et par hundrede meter før selve overskæringen, hvor der oplyses, at vejen er spærret og, at der er omkørsel, men det var også eneste forvarsel på, at man ikke kunne passere vejen, en skilt som bilisterne nemt overser, især i mørke.

Mandag i løbet af dagen var der dog sat afspærring op på begge sider af jernbaneoverskæringen så ikke flere bilister kørte i udgravningen og fik ødelagt deres bil.

Hvem der har ansvaret for skiltning og afspærring har ikke været mulig at få oplyst grundet ferie, men det er Kalundborg Kommune som har indsendt afspærringsplanen til politiet, om den så er overholdt vides ikke.

”Sæbyvej er en kommunevej, og derfor er det Kalundborg Kommune som laver skilteplanen selvom det er Høng-Tølløse banen som udfører arbejdet. Politiet har godkendt den fremsendte skilteplan den 12. oktober, og så er det den ansvarlige som udfører arbejdet der, skal stille skilte og afspærring op efter den plan, men om det er gjort ved vi selvfølgelig ikke,” fortæller Martin Bjerregaard.

Del