Opfører 12.625 m2 stort kontorhus

Foruden det store kontorhus opføres også et parkeringshus til 1300 biler.

Opfører 12.625 m2 stort kontorhus

Af Jens Nielsen

Novo Nordisk tager første spadestik til et 12.625 kvadratmeter stort kontorhus på mandag. Derudover skal der bygges et parkeringshus med plads til mere end 1300 biler, oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Novo Nordisk har siden 1969 haft en stærk tilstedeværelse i Kalundborg, hvor den første produktionsfacilitet blev åbnet. Siden kom flere fabrikker til i 1970’erne, og i 1992 blev der opført en kontorbygning, der skulle huse supportfunktioner. Siden er antallet af medarbejdere steget fra omkring 500 til over 4.500, og området er vokset fra cirka 1.000.000 m2 til 1.600.000 m2.

Massive investeringer i produktionen

I perioden 2000 til 2021 investerede Novo Nordisk årligt omkring 1 mia. Kroner i produktionen i Kalundborg, og i 2021 og 2023 blev der annonceret yderligere samlede investeringer på 60 mia. Kroner.

Nye kontorfaciliteter på vej

Med de mange produktionsudvidelser er der behov for gode hjælpe- og supportfaciliteter. Derfor bliver der på mandag taget første spadestik til en ny og moderne kontorbygning i Kalundborg, der skal huse i alt 500 medarbejdere fra Novo Nordisk og NNE. Den nye kontorbygning forventes at være indflytningsklar i løbet af første kvartal 2026.

"Set i lyset af de samlede investeringer i udvidelsen af vores produktionsfaciliteter i Kalundborg er tiden inde til, at vi bygger nye, tidssvarende kontorfaciliteter. Med den nye bygning ser vi frem til et endnu bedre arbejdsmiljø og samarbejdsmuligheder," siger Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk Manufacturing i Kalundborg.

Jesper Kløve, CEO for NNE, tilføjer: "Vi ser frem til at flytte ind i den nye kontorbygning i første kvartal af 2026 sammen med Novo Nordisk, hvor vi vil fortsætte med at bygge på vores mange- årige tætte samarbejde i de nye fælles omgivelser."

Flere nye faciliteter undervejs

Udover den nye kontorbygning investerer Novo Nordisk også i en række andre faciliteter for at understøtte udvidelserne. Blandt andet udvides, som tidligere annonceret, det miljøtekniske anlæg i samarbejde med Novonesis, og der bygges en køle/varmering i samarbejde med Novonesis og Kalundborg Forsyning.

Novo Nordisk er også ved at færdiggøre to generatorbygninger med 40 MW backup-strøm til siten i tilfælde af strømafbrydelser.

Derudover skal der bygges et parkeringshus med plads til mere end 1300 biler. Samtidig er Autohuset i Rensborgparken blevet opkøbt, renoveret og lavet om til kursuslokaler, og fritidscentret er ved at blive udvidet med mødefaciliteter. Der er også blevet oprettet en skadesklinik inde på siten i samarbejde med Falck, så der kan tages hånd om mindre skader inden for ganske kort tid, oplyser Novo Nordisk i pressemeddelelsen.

Michael Hallgren slutter: ”Vi oplever netop nu et historisk stort aktivitetsniveau i Kalundborg. Samlet set er der tale om investeringer i support og hjælpefunktioner i størrelsesordenen cirka 4 mia. DKK, hvori de udmeldte investeringer for køle/varmeringen og det miljøtekniske anlæg er inkluderet. Beløbet kommer oveni de annoncerede investeringer i produktionsudvidelserne. Vi er meget bevidste om, at de mange udvidelser fylder i lokalsamfundet. Vi værdsætter det gode naboskab og den gode dialog, vi har med vores naboer og industrien om de udfordringer og mulig- heder, der kan opstå undervejs. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende en tak til byens bor- gere og samarbejdspartnere for tålmodigheden under denne massive byggeproces. Vi ser frem til at fortsætte den gode dialog og til at bidrage til Kalundborgs vækst og udvikling”.

Fakta om den nye og moderne kontorbygning

Novo Nordisk er bygherre med Artelia som bygherrerådgiver. Arkitekterne fra Tegnestuen Kon- tekst har stået for designet af bygningen i tæt samarbejde med Novo Nordisk. 5E Byg A/S udfører projektet i totalentreprise i samarbejde med INGENIØR’NE og arkitektfirmaet Christensen & Co.

  • 12.625 m2 fordelt på fire etager
  • 500 moderne arbejdspladser
  • Første spadestik: juni 2024
  • Står færdig i løbet af Q1 2026

Del