Opfordrer til, at firmaer og foreninger støtter kampen mod kræft

Det er en anledning til at mindes dem vi har mistet til kræft, og give håb til dem, der kæmper. Stafet For Livet er en fælles markering og indsamling til fordel for kræftsagen gennem et døgn.

Opfordrer til, at firmaer og foreninger støtter kampen mod kræft
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Styregruppen bag Stafet For Livet Kalundborg opfordrer nu også firmaer og foreninger til at tilmelde sig stafetten, som finder sted den 26.-27. august i Munkesøen i Kalundborg.

Stafet For Livet er en 24 timers holdaktivitet, der sætter fokus på kræftsagen.

Det er en anledning til at mindes dem vi har mistet til kræft, og give håb til dem, der kæmper. Stafet For Livet er en fælles markering og indsamling til fordel for kræftsagen gennem et døgn.

”Der er nu åbnet for tilmelding for holdene til Stafet For Livet og vi vil godt appellere til virksomheder, foreninger og efterskoler, at tilmelde sig, så man på den måde kan hygge sig og komme hinanden ved,” fortæller Ole Lauritzen, formand for styregruppen for Stafet For Livet Kalundborg, og fortsætter, Vi forventer at vi får rigtigt mange tilmeldinger så vi virkeligt kan skaffe nogle midler til kampen mod kræft og af de penge vi får indsamlet, går de 10% til den lokale afdeling.”

Årets tema til dette års Stafet For Livet er senfølger af kræftbehandling, som fx angst, diarre, hårtab, mundtørhed, søvnløshed og blodpropper.

”Det vi primært har fokus på i år er selvfølgelig vores fightere, det er vores æresgæster, det er folk som har været ramt af kræft eller er i behandling for kræft,” fortæller Ole Lauritzen.

Styregruppen bag det store arrangement håber at Stafet For Livet bliver en folkefest og efterlyser alle som gratis har lyst til at lave noget underholdning på pladsen gennem de 24 timer.

”Det kan være musik af forskellig art, det kan være zumba, ja alt der kan glæde deltagerne som går rundt på banen,” fortæller formanden for styregruppen.

Selv om man ifølge reglerne skal have en deltager fra holdet på banen i alle 24 timer, så er det ikke et krav, det vigtigste er, at man deltager og støtter den gode sag.

Vil man gerne deltage som enkeltperson er der oprettet et hold med titlen ’Blandede bolcher’.

”Tilmeld allerede nu jeres hold, så kan i senere sætte personer på, det er vigtigt at støtte op om den gode sag,” siger Ole Lauritzen.

Det koster 100 kr. at tilmelde sig som holddeltager til Stafet For Livet. For børn og unge under 18 år koster det 50 kr. at deltage på et hold. Det er gratis at deltage som Fighter til Fighterrunden og Fighterarrangementet.

Stafet For Livet

Stafet For Livet er ét døgn, hvor man ved at gå eller løbe en lille eller længere tur støtter Kræftens Bekæmpelse i deres arbejde. Kalundborg var for første gang med på holdet i 2018. I et helt døgn går eller løber forskellige hold stafet for, at markere kampen mod kræft, og samtidig samle penge ind til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Et hold kan bestå af det antal mennesker, man ønsker, eneste krav er, at der hele tiden i de 24 timer stafetten varer, skal være mindst én person fra holdet på banen, der enten løber eller går.

Ingen er alene

Derudover handler Stafet For Livet også om fællesskab. Mange har kæmpet eller kæmper mod kræften, og endnu flere kender en, der har kæmpet eller kæmper den kamp. Men ingen er alene. ’Fighterne’ er personer, der har hørt ordene ”Du har kræft”. Det vil sige nuværende eller tidligere kræftpatienter. De kaldes Fightere, fordi de ved, hvad det vil sige at kæmpe. Stafet For Livet åbnes med en fighterrunde, hvor Fighterne går den første runde på stafetbanen iført den gule T-shirt, der symboliserer håb og optimisme.

Læs mere om arrangementet og tilmelding - klik her

Del