Opera under åben himmel

Hvert år siden 2006 har Det Kongelige Teater turneret med opera under åben himmel, og nu kommer turen til Kalundborg Kommune.

Opera under åben himmel
Koncerten er gratis for publikum og gennemføres i samarbejde med en lokal partner. Amfi Vestsjælland har tilkendegivet, at de gerne vil være partner, og at de lever op til de krav, Det Kongelige Teater stiller for at kunne gennemføre koncerten. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det Kongelige Teater har henvendt sig til Kalundborg Kommune med henblik på at kunne afholde opera under åben himmel ved Amfi Vestsjælland i maj 2024. Det har man nu besluttet at bevilge penge til.

Hvert år siden 2006 har Det Kongelige Teater turneret med opera under åben himmel i hele landet med et ønske om at møde publikum, hvor de bor under uformelle former, og at give nye såvel som garvede operainteresserede en fantastisk oplevelse fra Det Kongelige Teater.

Koncerten er gratis for publikum og gennemføres i samarbejde med en lokal partner, Arrangementet koster 65.000 kr. ekskl. moms, som man har søgt Kultur- og Fritidsudvalget om. På udvalgets møde tirsdag godkendte man beløbet, men med en bemærkning om, at det skal undersøges, om der kan være to forestillinger.

”Vi vil meget gerne, at Det Kongelige Teater kommer i Amfi Teatret og laver koncert. Vi skal jo afprøve noget nyt, og opera under åben himmel har vi ikke prøvet før. Det findes jo flere steder, bl.a. i Roskilde, hvor de har haft det i mange år. Vi skal jo også afprøve nogle muligheder i Kalundborg Kommune, og der er en fin scene derude, hvor der allerede har været rigtig mange andre musikalske indslag,” fortæller Hans Munk (R), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter: "Vi snakkede dog om, hvorvidt der kunne være to koncerter, da de plejer at have 15-1600 publikum til deres koncerter, og det kan der ikke helt være plads til. Men så kunne man lave to koncerter, men det er jo ikke sikkert, at de vil det. Men de er i hvert fald velkomne til det."  

Fire sangere vil synge de største operahits akkompagneret af en pianist. Koncerten guides igennem af en konferencier og afsluttes med fællessang. Arrangementet er altid gratis for publikum, som samler hele familien og medbringer egen skovturskurv og tæpper.

I 2023 gennemførte Det Kongelige Teater 12 koncerter med et samlet antal publikummer på 17.000. Varigheden af koncerten er ca. 1 time og 30 minutter uden pause.

Koncerten gennemføres i samarbejde med en lokal partner, da de naturligt har størst kendskab til lokalområdet. Amfi Vestsjælland har tilkendegivet, at de gerne vil være partner, og at de lever op til de krav, Det Kongelige Teater stiller for at kunne gennemføre koncerten. Amfi Vestsjælland har ikke midler til at gennemføre arrangementet og derfor søges Kultur- og Fritidsudvalget om at bevilge pengene.

Del