Online julegudstjeneste juleaftensdag

Julegudstjenesten skal give lidt "virtuel nærhed"

Online julegudstjeneste juleaftensdag Nyvangskirken sender en virtuel gudstjeneste på TV-Kalundboreg.dk juleaftensdag. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Nyvangskirken er gået sammen med TV-Kalundborg om at lave en julegudstjeneste online der kan ses fra om eftermiddagen d. 24. december.
Rigtig mange gerne vil være med i kirken juleaften, men er bekymrede for at deltage på grund af smittefare og samtidig er der en begrænsning for hvor mange som må være i kirken.

Det er andet år, at danskerne skal holde en corona-jul, så mange vil igen i år savne en at julens stærke traditioner/holdepunkter, men det har Nyvangskirken gjort noget ved.

Sognepræst Birgitte Saltorp, organist Teresemarie Lisiux og korleder Gitte Overbjerg har sat sig for at lave en lidt forkortet julegudstjeneste, som vil være tilgængelig juleaftensdag på TV-Kalundborgs hjemmeside.”Jeg tror at både enkeltpersoner og institutioner som fx Nyvangsparken have glæde af vores gudstjeneste, som en lokale virtuelle julegudstjeneste fra ”deres egen” kirke.   

Jeg tror, at vi lokalt kan være det gode alternativt til DR’s julegudstjeneste, da Nyvangskirken jo er en lokal kirke, der kan give lidt “virtuel nærhed” ved at mange kender kirken, præsten, organisten og kormedlemmer” fortæller Klaus Ødegaard formand for menighedsrådet i Nyvangskirken, og fortsætter,

”I en tid, hvor mange så vil vælge julegudstjenesten fra, er det glædelig at vi sammen med TV-Kalundborg kan samles om en mulighed for at kunne opleve en af julen traditioner, men en lokal julegudstjeneste over nettet.”

Selvom der er Nyvangskirken er med til at lave en virtuel julegudstjeneste, vil der stadig være en julegudstjeneste i kirken juleaftensdag kl 15.00. men med de restriktioner der gælder, som fremvisning af coronapas og brug af mundbind eller visir, nå man går ind og ud af kirken. Restriktionerne betyder også, at der juleaften kun er plads til 140 kirkegængere i Nyvangskirken. 

Den virtuelle julegudstjeneste fra Nyvangskirken optages i dag d. 23. december og kan ses på TV-Kalundborg.dk fredag d. 24. december fra kl. 14.

Del