Omkring 75 tons mad er uddelt

Beretningen handlede om det, der var begyndt som en god idé, og nu er vokset til uddeling af overskudsmad fire gange om ugen.

Omkring 75 tons mad er uddelt
Stop Spild Lokalt – Høng og omegn har netop afholdt generalforsamling i foreningens nye lokaler. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Stop Spild Lokalt – Høng og omegn har netop afholdt sin anden generalforsamling i foreningens nye lokaler på Hovedgaden i Høng. I beretningen kom formand, Michael Diekelmann, ind på de mange forskellige aktiviteter.

Beretningen handlede om det, der var begyndt som en god idé, og nu er vokset til uddeling af overskudsmad fire gange om ugen. I begyndelsen hentede man mad i SPAR Høng, SuperBrugsen Høng, NETTO Høng og REMA 1000 Gørlev. Men snart kom flere butikker til. SuperBrugsen Gørlev, NETTO Gørlev, COOP365 Høng og COOP 365 Gørlev.

Lige nu er vi oppe på mere end 60 frivillige. Der afhentes overskudsmad i 12 supermarkeder hver dag. Der kører to hold om formiddagen og et hold om aftenen. Alt registreres, pakkes, sorteres, transporteres, pakkes ud. Der ryddes op og gøres rent. Vi overholder alle regler. Siden starten den 14. februar 2022 har der været 18.772 kunder igennem madoasen. Ca. 75 tons mad er uddelt. 220 åbningsdage. 381 afhentningsdage,” fortalte Michael Diekelmann i sin beretning.

Formanden sluttede af med at sige tak til alle de frivillige og til sponsorerne, Kalundborg Kommune og ikke mindst supermarkederne, der leverer overskudsmaden.

Nyvalgt til bestyrelsen blev Sara Kokila Bjerregaard og Christina Andersen blev valgt til ny næstformand.

Del