Ombygning af pakhus er så småt sat i gang

Udvendigt er der netop sat gang i miljø- og geotekniske undersøgelser, hvor der tre steder rundt om det gamle pakhus skal bores ned i henholdsvis 10 og 20 meters dybde.

Ombygning af pakhus er så småt sat i gang
Udvendigt er der netop sat gang i miljø- og geotekniske undersøgelser, hvor der tre steder rundt om det gamle pakhus skal bores ned i henholdsvis 10 og 20 meters dybde. Ifølge planen skal der laves en tilbygning ud mod vandet, hvor multisalen skal være. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I følge tidsplanen skal det gamle pakhus i Kalundborg Havnepark stå færdigt som et nyt moderne kulturhus i efteråret 2026. Nu er de miljø- og geotekniske undersøgelser ved pakhuset sat i gang.

Der har længe været arbejdet med planer om, at det gamle pakhus i havneparken, som Kalundborg Kommune købte tilbage i efteråret 2017, skal omdannes til et moderne kulturhus på omkring 2000 kvadratmeter.

Det skal bl.a. indeholde et bibliotek og en multisal med plads til 150 personer samt en café, har Kalundborg Kommune tidligere oplyst.

Hvordan det kommende kulturhus kommer til at se ud indenfor må borgerne vente lidt med at se.

”Arkitekterne er lige ved at lægge sidst hånd på de endelige tegninger og så bliver det præsenteret for kommunalbestyrelsen på budgetseminaret lige efter sommerferien. Derefter arbejder vi med at indkalde borgerne til et borgermøde hvor vi informerer om planerne,” fortæller borgmester Martin Damm (V).

Udvendigt er der netop sat gang i miljø- og geotekniske undersøgelser, hvor der tre steder rundt om det gamle pakhus skal bores ned i henholdsvis 10 og 20 meters dybde. Ifølge planen skal der laves en tilbygning ud mod vandet, hvor multisalen skal være.

De miljø- og geotekniske undersøgelser kommer til at foregå fra d. 5. til d. 12. juli og kan godt give lidt støjgener i området.

Af tidsplanen fremgår det, at de nuværende lejere i Det gamle Pakhus og det tidligere havnekontor opsiges i løbet af sommeren, mens fraflytningen fra adressen skal ske i begyndelsen af næste år. Herefter vil håndværkerne rykke ind.

Del