ØKO-pris: Tryllebinder sit publikum - fremhævet som noget særligt

Ved overrækkelsen blev Peter Mejnertsen særligt fremhævet for sin gæstfrihed på møllen og sit store engagement i at formidle økologien for det professionelle segment.

ØKO-pris: Tryllebinder sit publikum - fremhævet som noget særligt
Peter Mejnert får prisen for sit store formidlingsarbejde, sin insisteren på økologi og for at udvikle de økologiske afsætningsmuligheder. Foto: Jesper Rais //Økologisk Landsforening

Af Jens Nielsen

Økologisk Landsforening uddeler Årets Økopris Foodservice 2023 til Peter Mejnertsen, direktør og medejer af Mejnerts Mølle. Han får prisen for sit store formidlingsarbejde, sin insisteren på økologi og for at udvikle de økologiske afsætningsmuligheder. 

Peter Mejnertsen, direktør og medejer af Mejnerts Mølle i Viskinge, modtog Årets Økopris Foodservice 2023, ved Økologisk Inspirationsdag i Skuespilhuset mandag den 6. november. Der er Økologisk Landsforening, som står bag prisen og markeringen af det økologiske arbejde i de professionelle køkkener og virksomheder.

Ved overrækkelsen blev Peter Mejnertsen særligt fremhævet for sin gæstfrihed på møllen og sit store engagement i at formidle økologien for det professionelle segment.

”Peter står på podiet med os i dag, fordi han altid stiller op med en enorm energi og kæmper bravt for økologiens plads på dagsordenen. Gennem sit arbejde på det familieejede Mejnerts Mølle formår han at sprede budskabet om, hvordan danske økologiske råvarer går fra jord til bord,” udtalte formand for Økologisk Landsforenings udvalg for professionelle køkkener, Mona Carøe.

Derudover blev det understreget, at Peter Mejnertsen gennem familiens virksomhed insisterer på økologi, som redskabet til at skabe rene råvarer og sikre kvalitet i de professionelle køkkener.

Peter Mejnertsen driver Mejnerts Mølle, som er en familievirksomhed, sammen med sin bror Kasper og forældrene Anne og Niels, der omfatter landbrug, mølle og kursusaktiviteter.

Ved overrækkelsen af prisen blev Peter Mejnertsens evner til at tryllebinde sit publikum fremhævet som noget særligt. Der blev peget på, at han er en af de få, som formår at involvere branchen med en nerve, som præsenterer økologiens grundværdier med passion.

FAKTA:
Mejnerts Mølle ligger i Viskinge og drives af familien Mejnertsen. Til møllen hører 1200 hektar landbrugsjord, hvor man dyrker de afgrøder, som anvendes til møllens produkter.

Møllens landbrug har været økologisk siden 1999. Arbejdet med økologi indebærer sædskifte – som er en metode, der sikrer jordfrugtbarhed, samt at dyrke forskellige afgrøder fx hvede, byg, havre, ølandshvede, kartofler, raps og spiseærter.

Knyttet til landbruget og møllen har Mejnerts Mølle også kursusaktiviteter rettet mod både private og professionelle.

Del