Nyt medlem til Kalundborg Symbiose

Det nyeste medlem repræsenterer et veletableret, familieejet rederi, der siden 1926 har været en nøglespiller i den maritime industri ved den historiske havn i Kalundborg

Nyt medlem til Kalundborg Symbiose
Schultz Shipping Group er nyt associeret medlem af Kalundborg Symbiose. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Schultz Shipping Group er nyt associeret medlem af Kalundborg Symbiose, i overensstemmelse med foreningens strategi om at udvide og styrke partnerskabet. Med Schultz Shipping Groups tilslutning tæller Kalundborg Symbiose nu 18 virksomheder, både private og offentlige, der alle arbejder sammen om at optimere udnyttelsen af ressourcer.

Schultz Shipping Group repræsenterer et veletableret, familieejet rederi, der siden 1926 har været en nøglespiller i den maritime industri ved den historiske havn i Kalundborg. Gennem årene har virksomheden udviklet sig til en alsidig koncern med ekspertise inden for skibsfart, stuvning og lageroperationer. I 2010 tog virksomheden et strategisk skridt mod at blive et internationalt skibsfartsselskab. Med kontorer i Aalborg, København, Aarhus, Szczecin, Gdansk, Hamburg og Rostock tilbyder Schultz Shipping Group omfattende havneagenttjenester med fokus på tankere, tørlast, stykgods, STS-operationer, projektlaster og mere.

”Vi er glade for at kunne byde Schultz Shipping Group velkommen i Kalundborg Symbiose. Deres lokale forankring og engagement i at udvikle et bredt spektrum af forskellige serviceydelser er vigtige elementer i at skabe en velfungerende infrastruktur i Kalundborg, siger Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg og formand for Kalundborg Symbiosen og fortsætter: ”Ligesom de øvrige partnerne i Kalundborg Symbiose, er Schultz Shipping engageret i bæredygtighed, og jeg forventer, at deres medlemskab vil skabe nye samarbejdsmuligheder og at deres globale, maritime netværk vil være med til at udvikle det lokale partnerskab.

Nyt logistikcenter ved Ny Vesthavn

Som et tegn på deres lokale engagement har Schultz Shipping Group etableret et nyt logistikcenter ved Ny Vesthavn. Centeret afspejler deres dedikation til miljøvenlige operationer og bæredygtige praksisser og er i overensstemmelse med Kalundborg Havns mål om at skabe en CO2-fri terminal.

”Vi støtter aktivt vores lokalsamfund og samarbejder tæt med flere virksomheder i både Kalundborg Symbiose og Kalundborg Havn. Med vores solide organisation og globale netværk ser Schultz Shipping Group frem til at bidrage til yderligere samarbejde og udvikling inden for Kalundborg Symbiose, siger Peter Stenberg, Managing Director, Schultz Stevedoring A/S.

Fakta om Kalundborg Symbiose

Kalundborg Symbiose er et eksempel på, hvordan industrien kan producere på en bæredygtig måde, der både er skånsom for miljøet og samtidig skaber vækst. Siden 1972, hvor det første symbioseprojekt blev etableret, er offentlige og private virksomheder i Kalundborg gået sammen om at udnytte ressourcerne endnu bedre end en enkelt virksomhed kunne gøre alene. Det har over årene skabt et helt unikt industrielt økosystem, der med udvidelsen af medlemskredsen består af ikke mindre end 30 forskellige strømme.

Kalundborg Symbiose er en almennyttig forening, der består af følgende medlemmer: APM Terminals, Argo, Avista Green, Chr. Hansen, COMET, Kalundborg Bioenergi, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Kommune, Kalundborg Refinery, Meliora Bio, Novo Nordisk, Novozymes, Saint – Gobain Gyproc, Ørsted, Unibio og nu altså udvidet med Schultz Shipping Group.

Del