Nyt livreddertårn i Kalundborg Svømmehal

Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr, som skal inspirere til, at svømmehallens brugere og medlemmer kan prøve kræfter med livredning.

 

Nyt livreddertårn i Kalundborg Svømmehal I Kalundborg Svømmehal er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

I Kalundborg Svømmehal er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere til, at svømmehallens brugere og medlemmer kan prøve kræfter med livredning.

Det nye livreddertårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra strandene, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner, som fx at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning.

”Vi har i de seneste år oplevet en stigende interesse for livredning, bl.a. på strandene om sommeren, og derfor har vi testet interessen for livreddertårne i udvalgte svømmehaller rundt om i Danmark. Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i Kalundborg Svømmehal,” siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

I løbet af de kommende år skal livreddertårnet udbredes til i alt 45 svømmehaller i hele landet. 

”Livreddertårnet skal gøre det sjovt for alle at blive god til livredning, og vi håber, at det spændende udstyr og de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, kan vække stor interesse og begejstring for livredning både blandt svømmeklubbens medlemmer og de besøgende i svømmehallen. Livredning kan dyrkes af alle, og det er en vigtig færdighed, at kunne redde sig selv og andre,” siger Andreas Mølholm, Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning.

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter: ”Vi har set frem til at åbne livreddertårnet, som vi har søgt om at få i samarbejde med svømmeklubben, der gør en kæmpe indsats for få flere børn og unge til at lære at svømme. Der er mange kilometer kyststrækning i kommunen, og derfor vil vi gerne give så mange som muligt en mulighed for at blive trygge i vandet. Med det professionelle livredderudstyr kan man lege sig til at blive modigere i vandet og lære, hvordan man redder sig selv og andre, og jeg håber, at vores gæster, skolerne og svømmeklubben får rigtig meget glæde af det nye udstyr. Hvis man er i tvivl om, hvordan man bruger udstyret, er man altid velkommen til at spørge livredderne om hjælp og inspiration,” siger Anders Hørberg, teamleder Idræt og Fritid i Kalundborg Kommune.

Del